2016.08.07. 13:48:33 8728 251

Védd magad… a téves információktól – 4+1 tévhit a napvédőkkel kapcsolatban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Már javában tombol a nyár, de van, aki még csak most kezdi valóban élvezni a nap édes sugarait, a közeljövőben látogat csak el egy közeli vagy távolabbi víz partjára. Az ember ilyenkor alig várja, hogy belevethesse magát a hűs habokba, és a napon töltött órák gyönyörű színt kölcsönözzenek majd neki.

Leégés: fontos a naptej használat - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Leégés: fontos a naptej használat

Manapság már ritka, hogy az ember valamilyen fényvédő beszerzése nélkül ugrik el a strandra, vagy indul nyaralni. A magas faktorszám mellett igyekszünk fontos, a napozást érintő információkkal is felvértezni magunkat. Ahogy a naptejek közül is válogatunk, bizonyos „infók” valóságtartalmának is érdemes utánajárnunk.

Mert jó tudni, hogy igaz-e…

... hogy a napvédőt tényleg alaposan bele kell masszírozni a bőrünkbe?

Nem, csak gyengéden kell felvinni a bőrünkre, így fejti ki legjobban a hatását. Kutatók állítása szerint a „durva” bemasszírozás módosíthatja a napvédő tulajdonságait.

... a bizonyos faktorszámmal ellátott krémek elegendőek

Talán kora tavasszal, vagy télen elegendőek ezek az alacsony faktorszámú, könnyű krémek. De nyáron, amikor erős a sugárzás, inkább kifejezetten a napvédelemre kifejlesztett krémeket válasszuk.

... a ruházat véd a Nap káros sugarai ellen

Sajnos a nagyon erős sugárzás ellen nem véd, ha lenge, könnyű ruhában teszünk egy sétát a Nap sugarai alatt.

... hogy árnyékban nem lehet leégni

Sajnos, egy terebélyes lombozattal bíró fa vagy egy napernyő nem véd a napégés ellen, hiszen a nap sugarai sokszor a talajról, vízről visszaverődve is égethetik a bőrünket.

... a szoláriumozás véd a leégéstől, valamint segít, hogy előbb elnyerjük a kívánt bőrszínt a strandon

Ha alapszínt ad is a rendszeres szoláriumozás, a napégés, illetve a nap káros sugarai ellen nem véd.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Légy felszabadult a munkahelyeden! – 1+1+1 tippünk van hozzá!

Felszabadultnak lenni? A munkahelyen? Hát, nem minden esetbe passzol össze a kettő… Sokunknak inkább a stressz, a rohanás, a „még, még, még” teljesítmény kényszere jut az eszünkbe. Ha a világot megváltani nem tudjuk, azért tehetünk azért, hogy a munkahelyünk komfortosabb legyen számunkra.

Ha a kosár mindig teli - Így ne költekezd túl magad, ha vásárolsz

Veled is megesett már, hogy tényleg csak 1-2 dologért kellett beszaladnod a boltba, aztán ott meglátsz ezt meg azt, és végül púpos kosárral hagytad el az épületet? Jó, jó, volt benne olyan is, amit jó áron, leértékelve vettél, tehát igazából spóroltál is, de tedd a szívedre a kezed: azért a legtöbb termék olyan, ami várhatott volna még, vagy éppen teljesen felesleges.

EZZEL A NAPONTA KÉTSZER VÉGZETT GYAKORLATSORRAL JÓL FEJLESZTHETŐ A CSECSEMŐK CSÍPŐÍZÜLETE

A magzat méhen belüli elhelyezkedése és a szülés körüli megpróbáltatások miatt aszimmetria vagy tartási eltérés alakulhat ki az újszülöttek csípőjénél. Ez a jelenség ijesztő lehet a szülők számára, pedig hátterében legtöbbször nem betegség áll. Annak érdekében viszont, hogy a gyermek ízületei megfelelően fejlődjenek, születéstől kezdve 4-6 hónapos korig naponta kétszer tornáztatni kellene az újszülöttek csípőízületét, például pelenkázás közben. Ebben segít a Semmelweis Egyetem legújabb oktatóvideója.