2022.06.09. 09:45:00 6251 227

Védd meg arcbőrödet a nyári napsugárzástól!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A tökéletes színű napcsókolta bőrt egy lehelletnyi választja el a napégette bőrtől, nem igaz? Bőrünk természetes ragyogását kíméletlenül meg tudja zavarni a légszennyezettség, a hőségben való izzadás és ehhez jön hozzá a tűző nap káros sugárzása is.

Nyári hidratálás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyári hidratálás

A napégés az egyik leggyakoribb oka a súlyos bőrproblémáknak, elegendő csupán a melanin nagymértékű felszabadulására gondolni. A napfénynek kitett bőr ugyanis ennek a folyamatnak a révén tudja elnyelni az UV-sugarakat, és eleinte még örülünk is annak, hogy a magas pigmentáció mélyebb barnaságot eredményez. Aztán a száraz és hamar ráncosodó bőr lehervasztja arcunkról a mosolyt. Bőrünk egészségének megvédése komoly és kötelező feladat, éppen ezért fontos, hogy minden nyári szezon előtt átismételjük a tudnivalókat!

Nyári bőrápolási tanácsok:

1. Minden nap arctisztítás!

A tiszta víz után érdemes olyan arclemosót is alkalmazni, amelyik hidratál és tonizálja is az arcbőrt. A nyári időszakban érdemes kétszer is lemosni vele a bőrt, hogy a bőr pórusait eltömítő szennyeződés maradéktalanul lekerüljenek a bőrfelszínről.

2. Használj arcszérumot!

Nem csak a nap káros hatásai elleni védelemben hasznos segítőnk ez a termék, de a sötét karikákra eltűntetésében is segíthet nekünk. Bőrtápláló és élénkítő hatása miatt a nyári hónapok kötelező eleme a napi bőrápolási rutin során.

3. Radírozd rendszeresen a bőrödet!

Akármennyi krémet is kenünk magunkra, sohasem lesz ragyogóan egészséges a bőrünk, ha kihagyjuk az elhalt bőrsejtek eltávolításának folyamatát. A bőrtípusunknak megfelelő, kíméletes arcradírt tusoláskor vigyük magunkkal a zuhany alá kedvenc bőrradírunk mellé. Hetente 2-3 alkalommal egész évben javasolt ez a mozzanat! Az aloe vera és rózsa kivonatot tartalmazó készítmények különösen ajánlottak erre a célra.

4. Ne feledkezz meg a fényvédelemről!

Ki szeretne napfoltokat az arcára? Ha te sem, akkor mindenképp úgy válogasd össze nappali és éjszakai krémjeidet, hogy a fényvédő szer hatását ne gyengítsék ezek összetevői!

+1. Sok-sok folyadék!

Tökéletes bőrápolási rutin nem létezik a bőr belső hidratálása nélkül. A természetes alapú krémek hatékonyságát nagymértékben meg tudjuk növelni, amennyiben egészséges italokat (és ételeket) fogyasztunk - az elégségesnél nagyobb mértékben!

Forrás: www.womansera.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mi a méreted? – Számold ki hozzád illő hajhosszt!

Mielőtt fodrászhoz megyünk, eltervezzük, hogy most bizony ennyit meg annyit vágatunk majd a hajunkból, és itt nyíratjuk fel, meg ott, mert majd úgyis megnő, ha nem tetszik, és így tovább. No persze, mire odakerülünk a székbe, marad a „legyen csak 5 centi a végéből” stílus!:)

Feszült vagy? – 2+1 instant tipp a gyors nyugalomért

Van az úgy, hogy minden összejön, és a stressz-szinted az egekben. Azt veszed észre, hogy egész nap be vagy feszülve, és lassan már nem tudsz koncentrálni, mert annyi a megoldandó feladat, hogy úgy érzed, egyszerűen belefulladsz. Van az a pont, mikor Neked kell eldöntened: elsüllyedsz a stressztengerben, vagy megállsz egy pillanatra és megpróbálsz megnyugodni.

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.