Vegán desszertet reggelire: gyümölcsös palacsinta
Ki mondta, hogy azok, akik nem fogyasztanak állati eredetű alapanyagokból készült ételeket, azok csupa unalmas étket esznek? Ismerj meg egy olyan palacsinta receptet, ami akkor is ízleni fog, ha nem ódzkodsz a tejtől és a tojástól. A finomság minden változtatás nélkül elkészíthető ételallergiások számára is!
A gyerekek kedvencét sokszor felnőtt fejjel is megkívánjuk. Most elkészíthetjük a lehető legegészségesebben is az amerikai palacsintára hajazó variációnkat hozzáadott cukor nélkül!
Vegán palacsinta
Hozzávalók kb. 10 darabhoz:
- 1 ek. folyékony kókuszolaj (és még egy pici a sütéshez)
- 130 gr sütőporral kevert liszt (lehet gluténmentes is)
- 1 tk. vanília kivonat
- 100 ml növényi tej
- 1 közepesen érett banán (ami már kicsit pöttyös)
- 80 gr bogyós gyümölcs, vegyesen (szezon és ízlés szerint)
Elkészítés:
- Egy közepes méretű tálban törd össze a gyümölcsöket, majd keverd szinte egynemű masszává ezeket a vanília és a kókuszolaj hozzáadásával.
- Adj hozzá annyit a liszthez, hogy sűrűbb palacsintatészta állagot kapj.
- Habverővel keverve add hozzá a kimért növényi tejet a tésztához.
- Melegíts fel közepesen egy kókuszolajjal átfuttatott serpenyőt, majd merj a közepére egy adagot a keverékből.
- Ha pár perc múlva apró kis buborékok jelennek meg a tésztában, akkor spatulával már átfordítható. A tészta meg fog emelkedni kb. 1 cm vastagságúra. Süssük mindkét oldalt aranybarnára!
- Tálald a kész palacsintákat kívánság szerint!
Gyümölcsökkel és sodóval is mesés!
Forrás: houseandgarden.co.uk/recipe/vegan-pancakes-with-banana-berries