2021.09.14. 11:00:00 6657 212

Zavar az avar? Öntsd waxba! - Így készül a szuper őszi dekor
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Rugdaljuk, seperjük, égetjük és mégsem fogy el soha. Az évszakváltás miatt lehullott levelek amilyen széppé teszik a tájat, annyi gondot is okoznak. Csavarj egyet a dolgon és használd fel a színesebbeket őszi kézműves projektekhez!

Őszi dekoráció színes levelekből - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Őszi dekoráció színes levelekből

Egy iskolai klasszikus házi feladat a levelek préselése. Mi lenne, ha plusz pontokért szorgalmi feladatot is kapcsolnánk hozzá? Minden általunk gyűjtött levél megőrizhető az utókornak! A levelek így nem porladnak el a kezünkben, de a viaszolt levelek sok más fantáziadús dologhoz is felhasználhatók!

Hogyan kell leveleket viaszolni?

Szerezz be paraffin vagy méhviaszt, majd gyűjts össze szép, hibátlan leveleket! Már csak egy olyan edénykét kell előkészítened a művelethez, amit nem sajnálsz.

Olvaszd fel a viaszt teljesen az edényben a megvásárolt termék útmutatásai alapján. Amikor ez megtörtént, szép óvatosan mártsd bele a kiválasztott leveleket. A szárakat se felejtsd ki!
Tipp: Minél rugalmasabbak a levelek, annál könnyebb lesz velük dolgozni: ezért nem csupán száraz avar, de friss, zöld levél is használható. Sőt, így színesebb lesz az eredmény!

A munkafelületet érdemes viaszos papírral letakarni, amin a viaszolt levelek nem csupán megszáradhatnak, de az asztal is védve lesz általa. Mielőtt a viasz teljesen megköt, nyomd rá a leveleket a papírra, hogy kisimuljanak.
A leveleken néhány percen belül megszárad a viasz, ezért lesz időnk arra, hogy tetszőlegesen még néhány alkalommal a viaszba mártsuk mindet. Legalább két réteg ajánlott!

Nagyon fontos, hogy vigyázzunk az ujjainkra a folyamat során, hiszen a felmelegített viasz rettentő forró! Ha kell, inkább használjunk csipeszt a levelek mártogatásakor. A viasz pedig idővel elkezd kihűlni az edényben is, emiatt szükség lehet az újból melegítésére.

Mire használhatjuk a viaszolt leveleket?

Ennek csak a kreativitásunk szab határt! - Készíthetünk belőlük őszi tálat, pl. dísztökök és őszi figurák alatt is jól mutatnak.
- Lehet belőlük cérna és tű segítségével mutatós levélfüzér.
- Egy szélesebb befőttes üveg aljába halmozva őszi gyertyatartóként is jól funkcionálnak.
- Díszíthetjük velük ajtódíszeinket, de önálló koszorúba fűzve is remek hangulatot árasztanak.

A levelek tárolásakor arra kell ügyelni, hogy úgymond préselve legyenek, mivel még visszolva is képesek lesznek felpöndörödni némi lefogató súly nélkül.

Forrás: www.creativehomemaking.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában