1 sós + 1 édes: Főzelék és desszert ajánlat a Bika csillagjegyűeknek
A Bika jegy szülöttei híresen jó vendéglátók: a nyugodt, ám makacs csillagjegy kitűnő ízléssel rendelkezik, ugyanakkor igazi ínyenc hírében áll. Egy meglepően egyszerű főzeléket és egy végtelenül könnyen elkészíthető desszertet hoztunk most mégis nekik.
Energikusság és együttérzés jellemzi a Bikákat, így nem csoda, hogy tápláló és egészséges tökfőzelékük szinte mindenféle ételallergiában szenvedő számára fogyasztható!
“Mentes” tökfőzelék
Hozzávalók:
1 db tök
2 ek. olívaolaj
1 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 dl zöldséges alaplé
só és bors ízlés szerint
1,5 dl növényi joghurt
1,5 ek. kukoricakeményítő
1 csokor kapor
fél citrom friss leve
Elkészítés:
- A tökből hámozás után kaparjuk ki a magházát, majd nagy lyukú reszelőn reszeljük le.
- Az aprított vöröshagymát és a fokhagymát kevés olajon dinszteljük meg üvegesre, ezután a reszelt tököt hozzáadva pároljuk tovább még pár percet.
- Miután a tök engedett némi levet, adjuk hozzá a zöldségalaplét. Fűszerezés után főzzük lefedve 10 percet.
- Közben egy tálkába mérjünk ki egy merőkanállal a főzelék levéből, és ehhez adjuk hozzá a növényi joghurtot, a kukoricakeményítőt, valamint beleapríthatjuk a kaprot is. Keverjük ki csomómentesre!
- A keményítős keverékkel sűrítsük be a főzeléket. Végük kerüljön bele a citrom leve is, majd az egészen forralva egyet, zárjuk el a lángot.
Az ételt tálaláskor tovább díszíthetjük kaporral, dúsíthatjuk a joghurttal, valamint citrommal ízesíthetjük.
A Bika jegy kedvenc süteményei krémesek és habosak, valamint édesek, de laktatók! A közelgő gyümölcsszezonra rákészülve két kedvelt desszertjüknek, a tiramisunak és a sajttortának közös metszeteként értelmezhető finomságot ajánlunk.
Epres sajttorta-lasagna
Hozzávalók:
A krémhez:
500 g mascarpone
1 tk. mandulaaroma
3 dl habtejszín
120 g porcukor
1 tk. vaníliaaroma
Kezdjük a krém elkészítésével: a mascarponét a cukorral és mandulaaromával egyszerűen keverjük ki, majd lazítsuk ezt fel a felvert tejszínnel. Felhasználásig tároljuk a hűtőben!
A rétegezéshez:
170 g (korpovit) keksz
400 g eperdzsem
800 g friss vagy fagyasztott eper
Az eperdzsemet öntsük át egy kis fazékba, melegítsük fel kissé, majd adjuk hozzá a feldarabolt eper nagyját. Átkeverés után hagyjuk teljesen kihűlni.
Egy átlátszó, lapos jénai tálban kezdjük el a rétegezést:
A tál alján helyezzük a keksz harmadát. Erre simítsunk egy adag krémet, végül a kihűlt eperszószból is kanalazunk rá egyenletesen mindenhova. Ezt ismételjük meg még kétszer.
Minimum pár órára tegyük hűtőbe a krémes desszertet, hogy a keksz megpuhulhasson. Tálaláskor az utolsó epres réteget egészítsük ki a félretett eperdarabokkal, mint záróréteg. Díszíthetjük mentalevéllel és megszórhatjuk porcukorral is.
Forrás: www.nosalty.hu