2022.02.01. 17:25:00 8647 299

1 sós + 1 édes: Főzelék és desszert ajánlat a Vízöntő csillagjegyűeknek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hogy szalad ez az év! Máris a második receptajánló résznél tartunk 2022-ben! Most az emberséges és kísérletező kedvű zodiákus jegy, azaz a Vízöntő kedvencei kerülnek terítékre. Extra ízkombinációkra vágysz? Lesd meg te is ezeket, és újíts a menün!

Étcsokiba mártott isler - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Étcsokiba mártott isler

A krémes étkeket nem csupán az édességek terén kedveli ez a csillagjegy, kedvelt főzelékei is ilyen állagot kapnak!

Tejfölös brokkolifőzelék

Hozzávalók:

1 ek. vaj
1 kisebb fej vöröshagyma
1 db burgonya
só, bors és szerecsendió ízlés szerint
1 db brokkoli
5 dl víz
1,5 dl tejföl (plusz a tálaláshoz ízlés szerint)

Elkészítés:

A brokkolit szed rózsáira, és egy szűrőben mosd át, majd csepegtesd is le. A burgonyát hámozás után vágd kis kockákra vágd. Ezután hevítsd fel egy nagyobb lábosban a vajat, vágd apróra a vöröshagymát, majd párold üvegesre.
Ekkor add hozzá a burgonyát, és fűszerezd meg ízlés szerint, egy-két percnyi párolás után, beleteheted a fazékba a brokkolit is. Vízzel felöntve forgasd át az egészet, és fedd le az ételt, ami 15-20 perc alatt puhára fő.
Ha elkészült, keverd hozzá a tejfölt, végezetül botmixerrel turmixold krémesre.
Tálaláskor gazdagíthatod még némi tejföllel, de pirított szalonnával és tökmaggal is megbolondítható ez az egyszerű főzelék.

Keksz, brownie vagy linzer? Az unalomig ismételhető kedvencek! Bár a Vízöntőnél egy elem mindig közös a desszertek terén: Mindegyikben lesz csokoládé!

Isler karamellás krémmel

Hozzávalók:

34 dkg sűrített tej a krémhez

A kekszhez:
15 dkg szobahőmérsékletű vaj
5 dkg cukor
1 csom. vaníliás cukor
25 dkg finomliszt
Fél csom. sütőpor
1 csipet só
1 db tojás sárgája
1 dl tejföl

Bevonáshoz:
20 dkg étcsokoládé
15 ek. dekorgyöngy

Elkészítés:

  1. A sűrített tejet öntsd át egy befőttes üvegbe, és jól lezárva állítsd bele egy kuktába. A kuktát a sűrített tej szintjéig töltsd fel vízzel, majd zárd le, és a gőz kiengedése nélkül főzd kis lángon bő 1,5 órán keresztül. Ezután 15-20 percig hagyjuk hűlni a lezárt kuktát és benne a sűrített tejet.

  2. Mindeközben melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra, és keverd ki a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra, majd lassan adagold ehhez hozzá a lisztet, a sütőport és a csipet sót is. Dolgozd el a tésztát nagyjából egyenletesre úgy, hogy némiképpen morzsalékos maradjon.
    A tejfölt és a tojássárgát is keverd össze, majd forgasd bele a tészta többi részéhez. Most már egyneművé gyúrható! 20-30 percre tedd a tésztát hűtőbe.
    A kiszaggatáshoz lisztezett deszkán kb. fél centi vastagra kell nyújtani, majd a kiszaggatás után a kör alakú formákat kivajazott tepsiben a sütőbe tenni. , Nagyjából negyed óra alatt a sütik széle enyhén aranybarnás lesz, ekkor készül el.
    A megsült korongokat hagyd teljesen kihűlni, hogy kevésbé legyenek törékenyek, majd kettesével ragaszd össze mindet a sűrített tejből főzött krémmel.

  3. A csokit olvaszd fel gőz felett, majd egyenként vond be vele a már megtöltött süteményeket. Díszíthető dekorcukorral is, de anélkül szintúgy mutatós.

Forrás: www.nosalty.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...