2022.08.03. 17:25:00 7750 258

1 sós + 1 édes: Főzelék és desszert ajánlat az Oroszlán csillagjegyűeknek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az Oroszlánok nagyon jól teszik, amikor kulináris élvezetekre is fordítanak időt a folytonos önfejlesztés mellett. Ez ugyanis segít nekik abban, hogy ne kövüljenek bele az önként vállalt magányukba. A közös étkezés kulcs lehet a társasághoz. Nosza, szervezzünk egy spontán vacsorapartit!

Vesebab fazékban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vesebab fazékban

A nagy nyári hőségben nem mindig esnek jól a túl édes ételek, a savanykásabb ízeknek van nagyobb keletje. Így az Oroszlán kedvencei közül most mi is ezeket részesítettük előnyben.

Nyári babfőzelék kovászos uborkával

Hozzávalók:

3 ek olívaolaj
2 közepes sárgarépa
2 közepes fehérrépa
3 közepes burgonya
40 dkg fejtett bab
kb. 3 dl alaplé
víz
2 db babérlevél
1 csokor petrezselyem
2 dl tejföl
2 teáskanál dijoni mustár
só ízlés szerint
2 közepes kovászos uborka

Elkészítés:

Forró olajon pirítsuk át néhány perc alatt a megtisztított és karikára vágott sárga- és fehérrépát. Adjuk hozzá az átmosott babot és annyi vizet, amennyi ellepi.
Ezután kerüljön bele a babérlevél, egy csokor, összekötözött petrezselyem, és egy kevés sót, majd közepes lángon főzzük addig, amíg a bab meg nem puhul. Ha kész, szűrjük le róla a vizet.

Közben egy másik lábasban főzzük meg az alaplében a nagy kockákra vágott burgonyát, majd szűrjük le és turmixoljuk össze. Keverjük bele a tejfölt, egy-két merőkanálnyi főzőlét és a mustárt. Folyamatos keverés mellett öntsük vissza a maradék főzővízhez, és főzzük gyorsan össze.

Tegyük bele a megfőtt zöldségeket, és öntsük hozzá ízlés szerint a kovászos uborka levéből, ha savanyúbb ízvilágra vágyunk. Tálaláskor szórjuk meg az apró kockákra vágott kovászos uborkával.

Málnás krémes

Hozzávalók:

A tészta

6 db tojás
6 ek. cukor
6 evőkanál finomliszt
1 citrom reszelt héja

A sütőt melegítsük elő, miközben a piskótához 6 tojásfehérjét és 6 ek. cukrot kemény habbá verünk. Egyenként adagoljuk bele a tojássárgákat, s azokkal még néhány percig tovább verjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd kanalanként a lisztet is lazán beleforgatjuk. Egy nagy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát, és megsütjük.

A töltelék 1 kg málna

A kész és kihűlt piskótára szorosan rápakoljuk a málnaszemeket.

A krém

1 l tej
4 púpozott ek. finomliszt
5 ek. cukor
4 db tojás
2 cs. vaníliás cukor

A tojássárgákat keverjük ki a cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet, a vaníliás cukrot. Miután csomómentesre kevertük, öntsük hozzá a tejet, és folyamatos keverés mellett forraljuk fel. Besűrűsödés után vegyük le a tűzről.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá, és óvatosan forgassuk bele a forró krémbe. Az így elkészült krémet kanalazzuk rá a málnák tetejére, majd simítsuk el egyenletesen.
A krémes süteményünk tetejére tehetünk tejszínhabot is. Fogyasztás előtt érdemes ezt a desszertet pár órára hűtőbe tenni.

Forrás: www.nosalty.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.