2017.01.26. 14:00:04 14221 325

10 életmentő trükk, ha úgy érzed nincs időd semmire
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ezeket a tippeket otthon és a munkában is alkalmazhatod. Rövid, tömör trükkök, hiszen úgy sincs időd olvasni!

Időbeosztás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Időbeosztás

1. Mindenre van időd – csak állíts fel egy fontossági sorrendet!

2. Légy megértőbb magaddal – teljesen normális, ha néha egyáltalán nem csinálsz semmit, egy másik nap pedig akár 12 órát is bírnál dolgozni, ügyeket intézni. Engedd, hogy TE diktáld az iramot, és ne mások. Dolgozz többet, amikor úgy érzed, és nyugodtan pihenj, amikor nem.

3. Ne tervezz be 3-4 óránál több munkát, feladatot egy napra, valahogy mindig betelik a nap úgy is, nem kell, hogy elvégezhetetlen dolgokkal frusztráld magad.

4. Tiszteld a saját időd, és érd el, hogy mások is így tegyenek, ne hagyd, hogy mások osszák be a te idődet vagy szabadidődet. Hiszen az idő pénz, és a szabadidőd a legdrágább, kezeld is így!

5. Ne foglalkozz egyszerre több dologgal, mert egyszerűen elveszíted a fókuszt. (Emlékezz az első szabályra: fontossági sorrend!)

6. Ha behatárolod az időd, sokkal hatékonyabb leszel. Fontosak a határidők, és hidd el, segítenek abban, hogy gyorsan elvégezd a dolgod. Állíts fel saját határidőket, limitáld a feladatokkal töltendő (tölthető) időd hosszát is. A több munkaóra nem jelent jobb hatásfokot, kellenek a korlátok és határidők.

7. A munka a legjobb módszer arra, hogy dolgozni kezdj! Értsd: egyszerűen csak fogj bele a melóba, kezdd kisebb feladatokkal, s a többi már menni fog magától.

8. Jobb készen, mint tökéletesen – ez legyen a mottód. A tökéletesre való törekvés nagyszerű, ám nem túl hatékony munkafelfogás. Az elvárás, hogy minden tökéletes legyen egyébként is életszerűtlen. Csak az nem vét hibákat, aki nem dolgozik...- ez egy örök igazság.

9. A nagynak és hosszadalmasnak tűnő feladatokat bontsd szét apró, kivitelezhető lépésekre, és haladj lépcsőről lépcsőre.

10. Válaszd szét azokat a feladatokat, melyekhez nem kell annyi agymunka, azoktól, melyeken többet kell gondolkozni. Csináld azokat a feladatokat, amelyek szinte automatikusan mennek akkor, amikor nincs energiád már gondolkozni.

A tippeket a thisinsider.com oldalról gyűjtöttük össze neked.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Megéri-e beépíteni a tetőteret?

Egy korszerű elvárásoknak minden szempontból megfelelő, komfortos padlástér kialakítása sokak számára kívánatos megoldásnak bizonyul. A kialakítás igényét illetően több cél lehet a mozgatórugó. Ugyanakkor az akadályozó tényezőkkel is szembe kell nézni, optimális esetben még a szakemberrel való szerződéskötést megelőző szakaszokban, hogy ne érjenek kellemetlen meglepetések.

Mutatjuk, mely országokba költözik a legtöbb magyar ember

Az egyik legnépszerűbb globális adatplatform, a Statista kimutatásai szerint az elmúlt évben a külföldre költözés főbb motivációi a jobb munkahely találása, a partner országában való új élet kezdése, valamint a továbbtanulási célok voltak. Mindezek mellett ugyanakkor kulcsszerepet játszott a célországtól remélt jobb életminőség, a személyes kihívások és komfortzóna feszegetések, a kaland- és felfedezésvágy. Sokakat pedig a klasszikus tiszta lappal kezdés vágya terelt egy idegen országba, emellett akadtak olyanok is, akik a nyugdíjas éveiket kívánták egy régen kiszemelt helyen tölteni. De vajon milyen szándékok állnak a magyar emberek külföldre költözésének hátterében?