10 tipp, hogy tartósabb legyen a vágott virág
Jön a nőnap, ilyenkor megnő a virágkereskedések forgalma, és sokan kapnak egy vagy akár több szál virágot. A vázában már kevésbé bírják ezek a növények a gyűrődést, de azért akad egy-két házi praktika, amivel megpróbálhatod meghosszabbítani az életüket.
Tippek vágott virágokhoz!
- Legyen mindennap friss víz a virág alatt a vázában!
- Éjszaka tedd hűvösebb helyre a vázát, csak nappal legyen szem előtt, úgyis csak akkor tudsz gyönyörködni benne!
- Vágd le a szárakat! A rózsát átlósan kell, a szegfűt egyenesen két íz között, a tulipán szárát tűvel átszúrhatod, a fás szárúakét kalapáccsal lapíthatod.
- A vízbe érő leveleket, hajtásokat távolítsd el!
- Tartósítószerként csöpögtethetsz sört vagy ecetet, citromlevet és egy evőkanál cukrot a vízbe. Vehetsz virágtartósító szert is a virágboltokban.
- A frézia, nárcisz, szegfű és tulipán vízébe elég egy csipet cukor.
- Újraélesztheted a hervadó virágot, ha levágsz a szárából, majd forró vízbe és utána hideg vízbe helyezed.
- Ne érjen a váza aljáig a virág szára! Válassz olyan edényt, ami tartja is a csokrot.
- Lámpafény alatt felegyenesedhetnek a szárak.
- Ha te adod a virágot, addig ne takard ki a selyempapírból, amíg át nem adod.
Forrás: hogyankell.hu