2016.04.26. 14:15:52 14473 407

3 izgalmas tavaszi saláta költemény
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Lassan már levennénk ezt a sok rétegnyi ruhát magunkról, hogy végre egy kis nap érje a bőrünket, igaz? Amíg ez bekövetkezik, hangoljuk magunkat ezekkel a friss ízekkel a tavaszra és a nyárra! Bizonyára az alakunknak is jót tesz majd, az egészségünkről pedig nem is beszélve!

Görögsaláta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Görögsaláta

Karamellizált balzsamecetes eper-paradicsom saláta

Ez egy igazán különleges saláta, de bátran ajánljuk mindenkinek. Meglepően jól harmonizálnak az ízek, és húsokhoz eszményi köret.

Hozzávalók:

  • 20 dkg eper
  • 1 paradicsom
  • 2 ek balzsamecet
  • 3 ek barna cukor

Elkészítés:

Az epret és a paradicsomot jól megmosni, majd feldarabolni. Egy edénybe beletenni a cukrot és a balzsamecetet, majd lassú tűzön elkezdeni állandó keverés mellett karamellizálni. Párperc alatt elkezd besűrűsödni, ekkor levenni a tűzről és a feldarabolt epres-paradicsomot jól meglocsolni vele.

Nagyon finom ízt kaptam így a gyümölcs és a karamell keverékéből.

Az eredeti receptet itt találod.

Friss Tavaszi saláta

Hozzávalók:

  • hónapos retek
  • fejes saláta
  • bébispenót
  • koktélparadicsom
  • sárgarépa
  • 2-3 szál újhagyma
  • olívaolaj
  • balzsamecet
  • pár csepp friss citrom
  • frissen őrölt bors
  • 5 dkg juhtúró

Ebbe a salátába gyakorlatilag minden belekerülhet, amit ilyenkor frissen be tudunk szerezni a piacon. Igaz, sárgarépa még csak tavalyi lesz vagy külföldi, a paradicsom pedig fóliás, mégis igazán friss ízekkel dolgozhatunk együtt. Mindent alaposan megmosunk. A saláta leveleket széttépkedjük és a tál aljára helyezzük. Jöhet rá a bébispenót, majd a reszelt sárgarépa, a vékony szeletekre vágott hónapos retek és a félbe vágott koktélparadicsom. Mehet mind a salátára. Az újhagymát nagyon vékony karikákra szeljük, és az egész tetejére hintjük. 1 rész balzsamecetet 3 rész olívaolajjal vegyítünk, és pár csepp friss citromlével, valamint sóval és borssal ízesítjük a dresszinget. Meglocsoljuk vele a salátát, majd alaposan összekeverjük, és tetejére morzsoljuk a juhtúrót.

Görögsaláta

  • 5 közepes db paradicsom vagy ennek megfelelő mennyiségű édes, koktélparadicsom
  • 1 kígyóuborka
  • olajbogyó ízlés szerint (én a zöldet preferálom)
  • 200 g feta sajt (a puha változat, de a „gumissal” készítsd, az nem az igazi..)
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • oregánó ízlés szerint (morzsolt)

A görögsaláta titka, hogy mindent egyforma kockákra igyekszünk felvágni. A zöldségeket összekeverjük, a fetasajtot pedig a tetejére szórjuk, majd az egészet meghintjük oregánóval és meglocsoljuk olívaolajjal. Aki szereti, egy kis balzsamecetet is löttyinthet rá. A salátát akár jégsaláta kosárban is tálalhatjuk. (Ha félbevágjuk a jégsalátát, akkor a leveleit kis kosárkaként választhatjuk szét és használhatjuk a tányéron való tálaláshoz.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egy doboz, ezer lehetőség – mit készíthetsz az üres tejesdobozból?

Ki gondolná, hogy az egyszerű tejesdoboz több, mint egy múló csomagolás? A legtöbben automatikusan a szelektív kukába dobjuk, pedig ez a strapabíró, vízálló anyag igazi kincsesbánya az otthoni kreatív újrahasznosításhoz. Egy kis olló, ragasztó, némi festék – és máris új életet lehelhetünk belé. Az újrahasznosítás nemcsak a környezetnek tesz jót, hanem szórakoztató és alkotó tevékenység is, amihez nem kell különösebb kézügyesség.

Sült zöldségek új köntösben – mediterrán hangulat a tányéron

A sült zöldség sokak fejében még mindig a diétás kompromisszum szinonimája – pedig távolról sem kell, hogy unalmas legyen. Egy kevés olívaolaj, néhány illatos mediterrán fűszer és egy krémes mártás segítségével pillanatok alatt olyan fogássá válhat, amit öröm elkészíteni és még nagyobb élmény elfogyasztani. Mutatjuk, hogyan lesz a legegyszerűbb alapanyagokból illatokban és színekben gazdag vacsora.

Bőrápolás belülről – tápláld a szépségedet a tányérról

A szép bőr nem a fürdőszobában kezdődik, hanem a konyhában. Hiába kenjük magunkra a legdrágább krémeket, ha a szervezetünk nem kapja meg a szükséges tápanyagokat, a bőrünk fakóvá, fáradttá válik. A bőrápolás belülről éppolyan fontos, mint a külső gondoskodás – hiszen amit megeszünk, az végső soron a bőrünkön is látszik.