2021.01.15. 18:04:28 13813 310

4 gátló pénzügyi szokás, amit jobb mielőbb elfelejteni
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az átlag ember havi fix összegből kénytelen megélni, melynek összege természetesen lehet több, mint kielégítő, de akkor is érdemes tartani a gyeplőt, ha a kiadásokról van szó. A rossz pénzügyi szokások bajba sodorhatják még a legjobb szándékú személyt is!

Pénztárca - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pénztárca

De aggodalomra semmi ok, a baj még megelőzhető! Szembesítsd magad az alábbi lista pontjaival, majd fordíts a dolgon, ha valamelyik pont(ok)nál véletlenül magadra ismernél.

1. Nem készítesz költségvetést

Amennyiben nem követed a bevételeid és a kiadásaid alakulását legalább havi szinten, könnyen kicsúszhat a lábad alól a talaj. A költségvetés minden jó háztartás alapja. A pénzügyi lehetőségeink pontos ismerete segíthet több pénzt megtakarítani, de legalábbis elérhető általa az, hogy ne legyünk állandóan mínuszban. A táblázat megalkotása és nyomon követése mellett a borítékos módszer hasznos társ: Az összegeket szisztematikusan csoportosítsd aszerint, hogy mit kell belőle kifizetned.

2. Túlságosan támaszkodsz a hitelkártyára

A hitelkártyának valójában sokkal több hátránya van, mint előnye. Főleg, ha nincs költségvetésed! A lehetőségeink rendszeres meghaladása egyenes úton adósság-spirálhoz vezethet. A hitelt sosem adják ajándékba, így nem érdemes rászokni arra, hogy úgy költs, hogy valójában nincs is meg rá a fedezet. Ha már van adósságod, mindig a legmagasabb kamatlábú adósságot törleszd le először!

3. Gyakran csábulsz impulzusvásárlásra

Miről szól ez? Olyan termékek és szolgáltatások megvásárlásáról, amelyek nem voltak betervezve, de legfőképp az érzelmekről: A marketinges szakemberek tisztában vannak azzal, hogyan keltsék fel az érdeklődésünket, és amíg vásárolunk, közben csak vásárolunk… Amiatt, mert valamiről nem akarsz lemaradni, megveszed, holott nem is biztos, hogy szükséges lett volna. A racionális gondolkodás könnyen ugrik, pedig sok mindent nem is engedhetnénk meg magunknak. Kövesd a költségvetésed és csak arra adj ki, ami be volt tervezve a közeljövőre nézve. (Ami nem szerepel a bevásárlólistádon, arra igazából nincs is szükség.) Ne hagyd magad elcsábulni a pénztárnál való sorban állás közben sem!

4. A kényelmi vásárlások rabja vagy

Főétkezések a gyorséttermekből, drága kávé vásárlása a munkába menet, és a sor csak folytatódhat… Ez mind nagyon kellemes, de gyakran nem elfogadható a pénztárcád szempontjából. Csak akkor engedd meg magadnak, ha éppen egyik helyről a másikra rohansz. Nem nagy kunszt néhány alapétkezést ömlesztve elkészíteni, és bedobozolni. A hétvégén pár napra előre is el lehet készíteni az ételt, sőt reggel 5 perccel előbb kelve még az otthoni kávézás is beleférhet a rutinba.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...