2021.11.03. 09:30:00 6405 208

4 módszer arra, hogyan ne kényeztesd el (túlságosan) a gyereket!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A gyerekeknek természetesen szükségük van kényeztetésre, de az elkényeztetés sokszor válik később hátrányukká. Engedékenység helyett válasszunk egy sokkal keményebb, de annál kifizetődőbb utat!

Modern Modern "hercegnők"

Tegye fel a kezét az, aki ismeri az amish életmódot! Pedig egy dolgot érdemes eltanulnunk tőlük: Azt, hogy hogyan kell a pénzzel és az idővel gazdálkodni. A felelősségteljes gyermeknevelés része felkészíteni a kicsiket arra, hogy miként dolgozzanak meg a javakért, és miként értékeljék azt, amijük van.

Tanulj meg nemet mondani!

Észrevetted már, hogy sokkal könnyebb nemet mondani nagyobb (jelentőségű) dolgokra, mint apróságokra? A gyerekeknek tudniuk kell, hogy sajnos nem mindig kaphatnak meg mindent. Ehelyett próbáljuk meg a zsebpénz helyes felhasználását és a megtakarítás fontosságát megtanítani.

Az elégedettség állapota

Társadalmunk egyik nagy hibája, hogy sohasem vagyunk elégedettek azzal, amink van. A mindig egyre több hajszolása azonban felőrli energiáinkat, és pont azokra nem lesz időnk, amik életünk legfontosabbjai lehetnének. Ha mi is folyton csak elégedetlenkedünk, tanuljuk meg együtt a gyerekekkel, értékelni a jelen dolgait. Például adományozzunk el minden olyat, aminek mi magunk már nem vesszük hasznát.

A javakért való megdolgozás

A hitelkártyák újbóli megtöltésével rossz példát mutatunk a kicsiknek, mivel ez (szintén) elhiteti velük azt, hogy anélkül is elérhető minden, hogy ténylegesen tennénk értük. Pedig valami, amit úgy szereztünk meg, több értéket képvisel annál, amit csak úgy megkapunk. A házimunka elvégzése például egy olyan alapvető és fontos mozzanat, amiből azért kellene a gyerekeknek is kivenniük a részüket, hogy ők is hozzá tehessenek egy “mérhető” részt a család működéséhez.

Akarat vagy szükséglet?

Miért vágyunk bizonyos tárgyakra? Szükségünk van rá vagy azért kell, mert másnak is van már? Ez a téma is számtalan érdekes és hasznos útmutatóként szolgáló beszélgetést eredményezhet. Segítsünk meghatározni azt az érzést, ami a szívből jövő kívánságokról szól.

Forrás: wwwcreativehomemaking.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...