2023.09.27. 17:25:00 7053 249

4 ok, amiért az ismert karaktereken alapuló kvízek ilyen népszerűek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Biztosan te is töltöttél már ki olyan kvízeket, amelynek a végén kiderült, melyik Istennő vagy ismert filmes karakter lakozik benned, vagy éppen milyen szupererőd lenne, ha szuperhős lennél. Az ilyen kérdéssorok néhány perc alatt ledarálhatók, főleg mostanság, amikor szinte csak képekre kell kattintgatnunk, ha online bukkanunk rá egy-egy ilyen gyöngyszemre.

Kvíz kitöltése - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kvíz kitöltése

Nagyon kevés olyan témájú kvíz vagy személyiségteszt létezik, amelyre nem harapok rá, mivel úgy gondolom, hogy még ezek a néha naiv, vagy egyenesen gyerekes tesztek is képesek közelebb vinni önmagamhoz. Az ezekben feltett kérdések egy részén biztosan nem gondolkodnék el magamtól, sőt, olyan is volt már, hogy egy teljese egyszerű kérdésre adandó válaszon többet gondolkodtam, mint a heti menün.
Amennyiben te is kvízfüggő vagy, vagy csupán meg szeretnéd érteni, mások mit imádnak annyira az ilyen tesztek töltögetésében, olvass tovább!

Az olyan típusú kvízek, amelyekben az eredményt az ismert filmes karakterek, történelmi személyek, hírességek vagy könyvszereplők közül kapjuk meg, mindig is nagyon népszerűek voltak. Ezekben a kérdéssorokban általában az adott személyek vagy karakterek tulajdonságait és preferenciáit hasonlítják össze a tesztet kitöltő személyével. A válaszaink alapján pedig megállapításra kerül, hogy melyikükhöz is hasonlítunk a legjobban.

Az ilyen típusú kvízek eleinte különböző ifjúsági és női magazinokban kaptak helyet, de manapság már a közösségi média platformokon terjednek. A könnyen megosztható tesztek amellett, hogy szórakoztató módon elégítik ki a kíváncsiságunkat más okokból is kedveltek:

1. Önismeret és személyiségfejlesztés

Ezek a kvízek akár még arra is jók lehetnek, hogy segítségükkel jobban megértsük saját személyiségüket, valamint fényt derítsünk azokra a tulajdonságainkra, amelyek hasonlóságot mutatnak egy adott karakterével vagy személyiségével. Néhány esetben nem várt eredményt is kaphatunk, ami csodálkozást, vagy ellenérzést is kiválthat belőlünk, így az önigazolás helyett arra kapunk lehetőséget, hogy mélyebben feltárhassuk a jellemvonásainkat. Ez a belső folyamat hozzájárulhat a magasabb fokú önismerethez és akár személyiségfejlesztéshez is vezethet.

2. Azonosulás

Az emberek szeretnek hasonlítani az általuk csodált vagy leginkább kedvelt karakterekkel, vagy azokkal a személyekkel, akiket tisztelnek. Az eredmények elolvasása során azonosulási élményt élhetnek át, amely a pozitív élmény és a kvíz stresszcsökkentő hatása révén még a napjukat is jobbá teheti.

3. Információszerzés

Az ilyen kvízek és az eredményeik gyakran tartalmaznak érdekes vagy kevésbé ismert információkat az adott karakterekről (vagy történelmi személyről), így a mindennapi rutinból kiszakadva még informatív előnyökkel is járhat, ha a kitöltünk egy-egy ilyen szórakoztató kis tesztet.

4. Közösségépítés és kommunikáció

Biztosan te is voltál már úgy, hogy körbe kürtölted a szűk környezetedet egy-egy számodra hízelgő eredménnyel. Nincs is ezzel semmi baj, így működünk. Azon kívül, hogy pozitív élményt okoz nekünk a kapott eredmény, annak (és a kvíznek a) megosztása gyakran ösztönzi az online közösség tagjait párbeszédre.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...