4 tipp+1 recept a maradék tésztához
Nem tudom, a nagy többség hogy van vele, de nálunk eddig még nem sikerült eltalálni a megfelelő tészta-szósz arányt. Ha a „rávalóból” maradt több, nem volt gond, hiszen készítettünk hozzá még egy kis tésztát. Ha viszont a tészta maradt meg…! Na akkor jöttek a gondok. Ám ez csak eddig jelentett problémát, az alábbi tippek segítségével ez is könnyen orvosolható.
Egyszer próbálkoztam a sajtos-tejfölös tészta verziójával, illetve a páromat próbáltam rávenni, hogy készítsünk egy finom spagetti omlettet, ám süket fülekre talált az ötlet. Talán ezekkel kellett volna próbálkoznom…?
Tészta a leves-be-tét
Nem kell aggódni, mindenféle tészta jó szolgálatot tesz levesbetétként is! Ha kinézetre nem is passzol össze a leves és a maradék tészta, az ízük biztos isteni lesz együtt.
Salátaként is kiváló
Egy finom tésztasaláta, vagy egy finom vegyes saláta, tonhallal, paradicsommal, uborkával, hagymával és mindenféle földi jóval – kitűnő és gyors vacsora vagy hétvégi „életmentő” ebéd lehet, bárhogy tálalod.
Már majdnem omlett…
Keverd össze a maradék tésztát néhány tojással és egy serpenyőben süss ropogósra. Metélőhagymával meghintve, vagy fokhagymás-tejfölös, esetleg joghurtos szósszal megöntözve is isteni lehet.
+ egy gyors tésztás recept
Könnyen elkészíthető, szinte mindig minden hozzávaló kéznél van, így nem kell tartanunk az éhes hasak támadásától.
Ami kell hozzá:
- 15 dkg főtt tészta
- 1 csésze reszelt sajt (ízlés szerint)
- 8 tojás
- egy marék főtt brokkoli, vagy tetszőleges zöldség
- só, bors, olívaolaj
Ilyen egyszerű elkészíteni:
A tojást, sót, borsot, olajat összekeverjük, majd a tésztát, a zöldséget és a sajtot is hozzákeverjük. Egy hőálló tálba tesszük és sütőben kb. fél óra alatt ropogósra sütjük. Paradicsom-, vagy uborkasalátával, esetleg friss zöldségekkel tálaljuk.
Forrás: dasistdochnochgut.at