2021.06.16. 09:15:00 8015 218

6 tipp az üres fészek szindróma elkerüléséhez
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A szülők évtizedeket töltenek azzal, hogy óvják és formálják gyermekeiket és azok életét. Aztán a felnőtté válás elkerülhetetlenül elérkezik, amikor is saját döntéseket kezdenek hozni, és még a fészekből is kirepülnek. Sok szülőnek jelent kihívást, hogy gyermekét a megfelelő mértékben hagyja függetlenedni.

Üres fészek szindróma - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Üres fészek szindróma

Nem csoda, ha a szülő-gyermek kapcsolat ilyenkor időnként feszültebbé válik, habár inkább büszkének kellene lenni arra, hogy a fiatalok mennyire önállóvá és érettekké váltak. Ha már el is költöztek, akkor sem kell magunkba roskadni, találjuk meg újra önmagunkat és élvezzük ki az új élethelyzet minden jó oldalát!

Így gondolkodj, hogy ne alakulhasson ki nálad az üres fészek szindróma!

Fontos leszögezni, hogy a szülőktől való külön költözés az élet természetes velejárója, amit hajdan te is megléptél. Nem azért kezdtél önálló életet, mert nem szeretted a szüleidet, így most fordított helyzetben is “tilos” szomorkodni!

1. Készülj fel előre az elengedésre, hogy amikor eljön az ideje, felkészült legyél!

Ugye te nem akarsz az a szülő lenni, aki szinte ráakaszkodik a szárnyait bontogató gyerekére? A túlzott rászorultság érzetének keltése nem hasznos egyik fél számára, még rövid távon sem.

2. Igazából nem is vagy magányos!

A saját háztartásban élő gyerekeket is bármikor fel lehet hívni, meg lehet látogatni. Fogadok, hogy ők sem feledkeznek el a szüleikről! Továbbá párunk és barátaink is mellettünk állnak, ezért felesleges drámázni ;)

3. Kicsit több jut magadra… mármint anyagilag is!

Mindig a kevés énidő miatt sopánkodtál? Nosza, üsd el a felszabaduló idődet arra, amire csak szeretnéd! Sőt, mivel már nem te eteted és ruházod a gyerekedet nap mint nap, pénz is fog jutni az új hobbidra.

4. Szinte csak magad után kell takarítanod!

Nincs több hanyagul ottfelejtett pohár a konyhapulton és a szennyes ruha is a megfelelő helyen várakozik a mosásra, hihetetlen, nem igaz? Sőt, a legtöbb hazalátogató felnőtt gyerek el fog pakolni maga után, ha a szüleinél időzik.

5. Ne erőszakold ki a találkozásokat!

Hagyd, hogy a felnőtté vált gyermek megtapasztalhassa és kiélvezhesse a felnőtt lét előnyeit. Természetesen közben éreztesd vele, hogy bármilyen ügyben számíthat rád, így garantált, hogy az ismerős környezet, no meg ízek miatt szívesen hazalátogat majd, amikor csak teheti.

6. A szülő-gyermek viszony kiegyenlítődik!

Miután a fiatal felnőttek a saját bőrükön is megtapasztalják az önellátás mindennapi feladatát, másként kezdik látni az életet és másként kezdik el tisztelni a szüleik erőfeszítéseit. Forduljatok kölcsönös kíváncsisággal egymás új élete felé, de tartsatok meg néhány kedves hagyományt a közös életetekből is!

Forrás: www.betterafter50.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Megéri-e beépíteni a tetőteret?

Egy korszerű elvárásoknak minden szempontból megfelelő, komfortos padlástér kialakítása sokak számára kívánatos megoldásnak bizonyul. A kialakítás igényét illetően több cél lehet a mozgatórugó. Ugyanakkor az akadályozó tényezőkkel is szembe kell nézni, optimális esetben még a szakemberrel való szerződéskötést megelőző szakaszokban, hogy ne érjenek kellemetlen meglepetések.

Mutatjuk, mely országokba költözik a legtöbb magyar ember

Az egyik legnépszerűbb globális adatplatform, a Statista kimutatásai szerint az elmúlt évben a külföldre költözés főbb motivációi a jobb munkahely találása, a partner országában való új élet kezdése, valamint a továbbtanulási célok voltak. Mindezek mellett ugyanakkor kulcsszerepet játszott a célországtól remélt jobb életminőség, a személyes kihívások és komfortzóna feszegetések, a kaland- és felfedezésvágy. Sokakat pedig a klasszikus tiszta lappal kezdés vágya terelt egy idegen országba, emellett akadtak olyanok is, akik a nyugdíjas éveiket kívánták egy régen kiszemelt helyen tölteni. De vajon milyen szándékok állnak a magyar emberek külföldre költözésének hátterében?

Teljes a SopronFest programja

Mintegy 75 helyszínen csaknem háromszáz programmal várja a látogatókat a 2. SopronFest május 10. és 19. között. A pünkösdi hétvégére a Lővér kempingbe szervezett koncertek mellett a város számos pontján már napokkal korábban lesznek zenei, irodalmi, képzőművészeti és gasztronómiai események.