2022.09.08. 17:25:00 7440 275

7+1 következetes lépésben lezárhatod a nyári falánkságot!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Fagyi, palacsinta, jégkrém, kürtöskalács, jeges kávé sok tejszínhabbal és sok-sok gyümölcssaláta – ez utóbbi lehetőleg jó cukros lében. Kinek ismerős a nyári édességek eme sora? Az én gyomromnak nagy része meglehetősen, és azt is be kell vallanom, hogy hetente több alkalommal is lecsúsztak a nyár folyamán.

Diéta kevés sikerrel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Diéta kevés sikerrel

Majdhogy mindenkire jellemző, hogy legalább a nyári szabadsága alatt többet eszik a megszokottnál, nem meglepő, hogy ez a desszertekre is igaz. A nyaralás alatti dőzsölést azonban nehéz egy csapásra visszafogni a dolgos hétköznapokba visszatérve.
Ha már csak nyomokban látni a tükörben a június eleji bikinialak körvonalait, itt az ideje kicsit visszafognunk a túlevést, hiszen nyakunkon a karácsony és a karácsonyi finomságok időszaka! Na jó, kevésbé teátrálisan, de szeretném magunkat emlékeztetni arra, hogy a kalóriatöbblet sajnos nem vezet túl sok jóra, ha hosszú távon terheljük vele a szervezetünket.

Hogyan légy úrrá a falánkságodon?

A rendszertelen étkezés és a koplalás ugyanilyen káros lehet, így egy okos tervre lesz most szükségünk, de csakis olyat szabad bevállalni, amelyet egy kis öntréning árán be tudunk majd tartani. Te ismered a legjobban magad, ezért az alábbi elemeket kombinálva egyéni recepted lesz majd a probléma megoldására. Figyelj oda a szervezeted jelzéseire!

  1. Válassz az életkorodnak és életmódodnak megfelelő -szakszerűen megalkotott - étrendet!
  2. Hagyd a (lassan felszívódó) szénhidrátot a nap közepére! Az inzulinérzékenység ekkor magasabb, mint reggel vagy este.
  3. Fehérjét a reggelihez és a vacsorához egyél a kellemes teltségérzet eléréséhez!
  4. Figyelj oda az elfogyasztani szándékozott adagok mennyiségére! Segíts a gyomorodnak normális nagyságúra “visszaszűkülni”.
  5. Bírj ki legalább 3 napot csökkentett mennyiségű étellel, meglásd, a szervezeted étvágycsökkentő mechanizmusa a segítségedre lesz a továbbiakban.
  6. Kezdj el napi szinten, de legalább heti rendszerességgel pár alkalommal mozogni! Akár hiszed, akár nem, a testmozgás is tudja csökkenteni az étvágyat!
  7. Igyekezz elaludni jóval éjfél előtt! Ne feledd, nem csak a mennyiség, de a minőség is fontos az alvásnál!
    +1
    Keress támogató partnereket a “küldetéshez”! Mindig jó, ha elcsábulás esetén van valaki olyan, aki figyelmeztet a nassolás következményére, és eltereli a figyelmedet az evésről.

Forrás: www.alakorvoslas.blog.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.