2021.12.23. 09:15:00 8623 229

7 film a családról (nem csak) azoknak, akik nem kedvelik a karácsonyi mozikat
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Történetek családoknak családokról. A filmezés egy olyan közös élmény, amely során a kikapcsolódhatunk a vicces események révén, vagy tanulhatunk a drámai történésekből. Ha nem kedveljük a karácsonyi limonádé filmeket, válasszunk másféle, mondjuk a nagyon aktuális, családi kapcsolatokról szóló alkotások közül.

Családi filmnézés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Családi filmnézés

Az ünnepi időszakban több idő jut a kikapcsolódásra szeretteink körében, használjuk is ki ezt arra, hogy olyan filmeket nézünk meg együtt, amik hozzá adnak valamit a lényünkhöz. Nem csoda, hogy válogatásunkban több olyan mű is szerepel, amelyik könyvadaptáció:

Tucatjával olcsóbb - Cheaper by the Dozen (1950/2003)

A hagyományos családmodellben régebben apa csinált karrier, míg anya a család gondozását és a háztartás vezetését vette a vállára. De mi sül ki abból, ha megfordulnak a szerepek? Főleg, ha nem egy, és nem is kettő, hanem rögtön 12 gyerek - plusz jó néhány állat, marad rá apára?

Kisasszonyok - Little Woman (1994/2019)

A 4 March nővér nehéz anyagi körülmények között él, de szerelem nélkül nem igazán szeretnének házasságot kötni, pedig szinte csak ez jelenthet nekik megoldást gondjaikra. Betegeskedés, rivalizálás és a kor társadalmi elvárásai nehezítik a kisasszonyok életét. A méltán kedvelt regényt megfilmesítették sorozatként is, melyben - véleményem szerint - a leginkább méltó szereplőgárdát sikerült összeválogatniuk az alkotóknak.

A mama főztje - Soul Food (1997)

Amikor a mama családösszetartó vasárnapi ebédjei egy betegség miatt kimaradnak 40 év után, a lánytestvérek nem tudják egyben tartani a családot. A mama unokája azonban tervet kovácsol, hogy ismét egy asztal körül üljenek a szerettei.

Téli mese - Winter’s Tale (2014)

Egy bosszúszomjas megbízó és egy halálos betegség próbál egy gyönyörű nő és egy hivatásos tolvaj szerelme közé állni. A szívszorító történet azonban többet ad, mint egy reménytelen szerelem meséje: A szökevény férfi és a rejtélyes nő egy olyan csodákra éhező, különös világba repít el minket. A film szereposztása is parádés, akárcsak a meglehetősen vaskos eredeti regény.

Kőkemény család - The Family Stone (2005)

Milyen lehet bekerülni egy olyan családba, amelyikben a szerelmed családtagjai szemtől szemben kimutatják ellenszenvüket feléd? Megszoksz vagy megszöksz? A főszereplő hölgy egy 3. utat választ és testvérével karöltve felveszi a kesztyűt a vele nem szimpatizálókkal. (Tudom, kakukktojás: Vonatkoztass el a karácsonyi körítéstől.)

A család kicsi kincse - Little Miss Sunshine (2006)

Egy bolondos és bogaras család tagjának lenni bizony nem egyszerű egy kislány számára sem. Mi vár a furcsa társaságra akkor, ha egy szépségversenyre kell utazniuk, amikor számukra minden hétköznap önmagában is egy külön kaland?

Továbbállók - Away We Go (2009)

Egy első gyermeküket váró házaspár nyakába veszi az államokat, hogy új lakhelyet keressenek bővülő családjuk számára. Az utazás során útba ejtik a családtagokat és a barátaikat is. Mindegyik államos egy újabb kihívás elé állítja őket.

Ötlet: www.hopeforwomanmag.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában