A 3 legjobb diétás vacsora recept
Te is úgy diétázol, hogy kiiktatod a vacsorát az életedből? Pedig az ideális napi 1200-1500 kalóriaszükségletünk 20-30%-át a vacsoránk teszi ki. Ne feledd a vacsorára éppúgy szüksége van a szervezetünknek, mint a reggelire. Ezért bátran vacsorázhatsz, de figyelj rá, hogy a 400 kalóriát ne haladja meg. Mutatunk nektek 3 olyan receptet, amitől nem csak jól lakhatsz, hanem még a fogyásodat is elősegíti.
Grillezett combfilé trópusi gyümölcsökkel
Hozzávalók
- 2 db csirkefelsőcomb
- 1 evőkanál olaj
- 1 csipet bors
- 1 teáskanál dijoni mustár
- 1 csipet curry
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- fél fej jégsaláta
- 2 db narancs
- 2 db kivi
- fél db narancs leve
- 2 evőkanál kókuszzsír
A csirkecombokról vedd le a bőrét, ha nem filézett a comb, csontozd ki majd vágd szeletekre és finoman klopfold ki. Készítsd el ezután a pácot. Ehhez szükséged lesz az olajra, a borsra, a mustárra, a curryra, fokhagymára és sóra. Keverd össze, és az így kapott páccal kend be a filézett csirkecombokat. Érdemes pár órára a hűtőbe tenni, hogy a fűszerek átjárják a húst. Amíg a hús pihen a hűtőben, készítsd el a salátát. A jégsalátát vágd fel tetszésednek megfelelően. A narancsot és kivit hámozd meg, majd aprítsd fel 3 centis darabokra és add hozzá a jégsalátához. A fél narancs levével, pici sóval keverd össze. Amikor ezzel megvagy, sütheted a combokat grillen, vagy serpenyőben. A sütéshez adhatsz kókuszzsírt, ha túl száraznak ítélnéd meg. Ezt a pecsenyelét a tálalásnál rákanalazhatod a hússzeletekre.
Sütőben sült karfiolsaláta
Hozzávalók a salátához
- 5 db koktélparadicsom
- 1 fej karfiol
- 3 db répa
- 1 evőkanál római kömény
- 2 teáskanál paprika
- bors
- só
- petrezselyem
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 kisebb fej lila hagyma
Hozzávalók az öntethez
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db tojássárgája
- 2 dl olaj
- 1 teáskanál mustár
- só
- bors
- ecet az ízesítéshez
Az öntettel kezd a műveletet. A tojássárgáját kevés sóval egy robotgép segítségével keverd krémesre. Az olajat cseppenként, fokozatosan adagolt a krémes tojássárgájához, hogy tökéletes mártást kapj. Ezután tedd bele a lereszelt fokhagymát, mustárt és ízesítsd sóval, borssal, illetve ecettel. Az öntetet legalább 30 percre rakd be a hűtőbe pihenni. Közben készítsd el a salátát. Fogj egy tepsit és béleld ki sütőpapírral, a sütőt pedig melegítsd elő 200 fokra. Vegyél elő egy nagy tálat és tedd bele a virágokra szedett karfiolt, a nagyobb darabokra vágott répát és a koktélparadicsomot. Szórd meg a fűszerekkel és locsold meg olajjal, majd alaposan forgasd össze. Az így kapott fűszeres zöldségeket öntsd át a kibélelt tepsibe, és süsd 200 fokon legalább 20-25 percig (ügyelj rá, hogy a zöldségek a tepsiben ne fedjék egymást). Közben a lila hagymát vágd fel vékony szeletekre és az apróra vágott petrezselyemmel együtt tedd egy tálba. A megsült zöldségeket erre öntsd rá és jól forgasd össze, majd a végén leöntjük a már korábban elkészített öntettel.
Bulgursaláta
Hozzávalók
- 6 dl víz
- 1 teáskanál só
- 30 dkg bulgur
- 2 darab paradicsom
- fél darab kígyóuborka
- petrezselyem
- 15 dkg feta sajt
Tökéletes választás, ha villámgyors vacsorát szeretnél készíteni magadnak. A vizet a sóval forralt fel. A bulgurt tedd egy tálba és a felforrt vizet öntsd rá, majd fedd le és hagyd állni legalább 20 percig, amíg megpuhul. Közben a paradicsomot, az uborkát és a petrezselymet aprítsd fel, sózd meg és a teljesen kihűlt bulgurhoz keverd hozzá. Végezetül feta sajttal ízesítsd és rakd vissza a hűtőbe kis időre pihenni.
Forrás: femina.hu