2021.10.15. 11:34:46 6174 242

A dánok szendvicse újra hódít
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy szendvics, amit késsel és villával kell elfogyasztanod, mert annyira felturbózzák, hogy kulturáltan nem lehetne elfogyasztani kézzel. Ennek köszönhetően teljes értékű fogás válik belőle, amit akár ebédre is elfogyaszthatunk. Ez a szendvics pedig nem más, mint a dánok “vajas kenyere”, a Smørrebrød.

Dán szendvics - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Dán szendvics

Története van

A Smørrebrød már a vikingek korára is visszaeredeztethető, ők ették hússal és hagymával. A vajas kenyeret aztán mindenki fogyasztotta, a munkásoktól a nemesekig, természetesen mindenki másként, a feltét változott, de alaposan megpakolták minden földi jóval. Gyakran a maradék került rá, egy kis zöldséggel vagy savanyú uborkával, esetleg gyümölccsel és némi szósszal megbolondítva.

Ezek a szendvicsek annyira jól néznek ki, hogy a puszta látványuktól is jól lakhatunk. Tápláló mivolta annak is köszönhető, hogy rozskenyér az alapja, az a tömör fajta - biztosan ismeritek... Nem csoda, hogy így megpakolva fogyasztották, mert önmagában nem mindenki számára kulináris élmény, de azért meg lehet szokni.

Ma a népszerűsége annak köszönhető, hogy nagyon gusztusosan lehet tálalni, gyors és tápláló fogás, így jól beilleszthető a hétköznapokba.

Otthon is könnyen elkészíthető, csak szerezz be hozzá valódi rozs kenyeret, kend meg vajjal vagy sajtkrémmel és pakold meg jól a kedvenceiddel vagy akár a vasárnapi maradékkal. A tetejéről ne hagyd ki a zöldségeket és a sajtot, így lesz igazán tejes értékű a fogás!

Hogy legyen egy kiindulási alap, kezdd egy igazán autentikus változattal: a vajas rozskenyérre pakolj füstölt lazacot, főtt tojást, csemege uborkát, salátát, egy kis apróra vágott kapor és majonéz utolsó simításnak.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...