2020.11.29. 18:02:01 12543 285

A karácsony egyik kedvelt ínyencsége – A Télapó sütemény
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Azért is imádjuk ennyire a karácsonyt, mert ilyenkor mindenféle finomsággal készülhetünk a szeretteinknek. A Télapó sütemény méltán híres csemege a karácsonyfa alatt. Küldd el te is kedvenc karácsonyi receptedet a recept@proaktivdirekt.com e-mail címre! Már csak 10 napig tart a játék!

Télapó sütemény - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Télapó sütemény

Télapó sütemény - recept

Hozzávalók a tésztához

2 csésze liszt (egy csésze legyen 200 ml)
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
200 g vaj, ne margarin
1 evőkanál vanília esszencia (lehet vanília aroma vagy rúd)
reszelt narancshéj
4 db tojás
150 g joghurt
3 evőkanál tej
100 g fekete mazsola és 100 g arany mazsola
100 g darált dió
200 g szezámmag
1 marék darabolt mandula

Hozzávalók az öntethez

100 g tejszín
5 evőkanál cukor
vanília esszencia

Így készítsd el

A sütőformát vajazd ki, és hintsd meg legalább 2 evőkanál liszttel. Ne vastagon. A maradék lisztet a sóval és a sütőporral keverd össze, majd ezt szitáld át. A szitálást követően tedd bele a mazsolákat a magvakkal és jól keverd össze.

A vaj legyen szobahőmérsékletű, sokkal könnyebben tudod a cukorral krémesre kikeverni. Add hozzá a narancshéjat a vaníliát és egyenként keverd bele a tojást. Külön keverd össze a joghurtot a tejjel.

A joghurttal kikevert tejet a vajas krémmel keverd össze, majd add hozzá a száraz keverékünket is. Alaposan keverd össze, majd mehet is a már korábban kivajazott sütőformába. Süsd kb. 40-45 percig.

Végezetül az öntet:

Ezt hagyd a végére, amikor már megsült a tészta. Ugyanis az öntetet azonnal rá kell tenned a süteményre. A tejet, a cukorral és pici sóval kezd el melegíteni. Amikor a cukor már teljesen elolvadt, add hozzá a vaníliát. Kb. 10 percig főzd az öntetet, amíg elkezd karamellizálódni. Ha úgy látod, hogy a színe már olyan, mint a karamellnek, elkészült az önteted és öntsd rá a süteményedre. Tipp: csokiöntetet is készíthetsz a tetejére.

Plusz 1 millió a nyereményszámládra jöhet?

Játssz a karácsonyi receptjátékban! Részletek itt>>

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...