2020.03.09. 09:09:16 10280 301

A kiskorúak D-vitamin hiánya depressziót és agresszív viselkedést válthat ki serdülőkorban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nehéz és tudománytalan lenne az egyes vitaminokat hasznosságuk szerint sorba rendezni. Ám ha mégis, akkor a D-vitamin bizonyára dobogós lenne, már csak azért is mert a D-vitamin az egyik legősibb vegyülete szervezetünknek, amelyre szinte valamennyi szervrendszerünk megfelelő működéséhez szükség van. Hiánya vagy alacsony szintje számos betegség kockázatát megnöveli.

Gyerkőc a napsütésben - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyerkőc a napsütésben

A D-vitamin legismertebb hatása a csontok épségének megőrzése, amely döntő mértékben a kalcium-háztartás szabályozásán keresztül történik. A kalcium a csontok alapvető építőanyaga, mely a bélből szívódik fel, ehhez pedig D-vitamin szükséges.

A vitamin jól ismert előnyei mellé most egy újabb, korábban nem is feltételezett előny társult. A Michigan-i Egyetem kutatói összefüggést fedeztek fel a kisgyermekek D-vitaminhiánya és a serdülők agressziója között. A kolumbiai, bogotai iskolás gyerekekkel végzett tanulmányuk szerint az alacsony D-vitamin szintű fiatal gyerekek önmagukban is csaknem kétszer agresszívebbek, mint idősebb társaik.

“Úgy tűnik, hogy azok a gyermekek, akik az általános iskolás éveikben D-vitamin hiányban szenvedtek, rendre rosszabb pontszámot kapnak azokban a tesztekben, amelyekkel a serdülőkori agressziót mérték” - írta Eduardo Villamor, az UM Közegészségügyi Iskola epidemiológiai professzora és a tanulmány vezető szerzője. a Nutrition Journalban. Villamor szerint a D-vitamin hiánya felnőttkorban is depresszióval és sokszor skizofréniával is társul.

A kutatók elismerik, hogy tanulmányuk még nem teljes, de úgy vélik, hogy eredményeik további tanulmányokat tesz szükségessé a neuro-viselkedés kimeneteleivel kapcsolatban, más populációkban is, ahol a D-vitamin hiánya közegészségügyi problémát okoz.

Forrás

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...