A krumplihámozási módszer, amit imádni fogsz!
Nem kell a burgonyahámozással itt bohóckodni, kérem! Van egy sokkal egyszerűbb módszer arra, hogy megszabaduljunk a héjtól, és még finomabb is lesz a krumpli. Ha a burgonya elkészítésében Te is a pucolást utálod a legjobban, és néha jobb lenne átugorni a procedúrát, próbáld ki ezt a módszert!
A gyors ebédhez és vacsorához már csak a krumpli hiányozna, de nincs kedved hámozni? Ez a praktika nem hiányozhat a tarsolyodból! Kövesd ezeket a lépéseket.
- Mosd meg a burgonyát!
- Középen vágd körbe a héját: ne túl mélyen, szinte csak a felszínen. Legyen teljesen körbevágva.
- Közben forralj a vízforralóban vizet.
- Tedd egy lábosba a burgonyát, majd a forró vizet, és főzd meg egészben a krumplikat.
- Amikor megfőtt, tedd át hideg vízbe, hogy kihűlhessen egy kicsit.
- Ha már meg tudod fogni a felszínét, húzd le az egyik, majd a másik oldalról is a héját, középről felfelé indulva, mintha egy kis sapka lenne.
Nézd meg videón is a házi praktikát:
Gyorsabban összeállíthatod a rakott krumplit, a majonézes burgonyát és finom köreteket is készíthetsz.
Forrás: davehax via youtube.com