2015.10.30. 16:23:00 18881 261

A műanyag flakon újrahasznosítása – kreatívak előnyben!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Persze a háztartásban is praktikus dolgok készülhetnek a műanyag flakon segítségével, de igazán sokoldalúan a kreatív, kézműveskedéssel foglalkozó családanyák és gyerekek vagy spórolni vágyó fiatalok járnak jól az újrahasznosításával.

Műanyag flakonok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Műanyag flakonok

Ha szíveden viseled a környezetvédelmet, akkor különösen ajánljuk a következő projektek bármelyikének a megvalósítását. Minél kevesebb palack kerül a kukákba, annál jobb!

Váza

Ha hiányzik egy csinos és univerzális váza az otthonodból, akkor ez a könnyen elkészíthető darab pont jól fog jönni. A legjobb, hogy egy forintot sem kell kiadnod, és egy egyszerű műanyag flakonból elkészíthető. Íme a videó tutorial:

Katicabogár

Kisgyermekes anyukáknak délutáni foglalkozásnak jópofa feladat egy ilyen katicacsalád elkészítése. Csak arra vigyázzatok, nehogy elvágjátok a kezeteket! A flakon alját inkább felnőtt vágja le.

Karkötő

Ajándéknak, de saját bizsu-tárad gazdagítására is klassz ötlet.

Karácsonyfa

Úgyis közelednek az ünnepek, hasznosítsd újra a műanyag flakonokat egy ilyen szuper karácsonyfa dekoráció elkészítésével. Az sem baj, ha nem zöldek az üvegek, lefestheted őket.

Hópehely dekoráció

Szintén a közelgő ünnepre készíthető el. Ajándékba is adhatod, de az egész lakást kidekorálhatod vele.

Kertészeknek

A műanyag üveggel letakarhatod a palántákat, vagy azokat a növénykezdeményeket, amelyek extra védelemre szorulnak. Egyszerűen csak vágd le a tetejét és fordítsd rá a cserépre, vagy a földre. Ezenkívül ültethetsz is bele, például fűszernövényeket.

Madáretető

Műanyag flakon | fotó: goodhousekeeping.comMűanyag flakon | fotó: goodhousekeeping.com

Szúrj keresztül egy-két ceruzát a magvakkal megtöltött műanyagüvegen – ezekre szállhatnak le a kis madárkák. Készíts lyukakat ezek fölé, ahonnan elérhetik az eleséget.

Sütis doboz

Műanyag flakon | fotó: goodhousekeeping.comMűanyag flakon | fotó: goodhousekeeping.com

Maradt egy szelet a tortából, vagy csak kedveskedni akarnál valakinek egy apró finomsággal. Vágd körbe a papírtálcát, ragaszd celluxszal az üveghez és tekerd körbe egy szalaggal.

Megtartja a csizmaszárát

Műanyag flakon | fotó: goodhousekeeping.comMűanyag flakon | fotó: goodhousekeeping.com

Helyezd el a csizmádban, hogy ne törjön meg a szára. Ha túl vaskos, vágd le a tetejét és az alját, majd vágd keresztül, és csavard fel, majd csomagold be valamibe, nehogy elvágja a kezed!

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Régi háztartási praktikák, melyek most is működnek

A gyakorlatias, tapasztalatra és bölcs meglátásokra alapozott, leleményes háztartási praktikáknak köszönhetően fejfájások egész sorozatától kímélhetjük meg magunkat. Ezekre mindannyiunknak szükségünk van, hiszen csak két kézzel felvértezett emberi lényekként létezünk e teendőkkel telezsúfolt világban. Jól jön néha nagyanyáink ötlettára ahhoz, hogy gördülékenyebbé, hatékonyabbá és termelékenyebbé formálhassuk a mindennapjainkat. Ezekből hoztunk most egy csokorra valót.

Mini édenkert? Varázsolj magadnak!

A kertek ősi hazájában, Japánban azt tartják, hogy rendkívül boldognak nevezheti magát az az ember, akinek a keze, öle tele van virágokkal. Nálunk pedig az a hír járja, hogy mindazok, akik a virágot szeretik, csakis jó ember hírét kelthetik. Az alábbiakban megnézzük, hogy milyen virágokkal, díszfákkal, valamint cserjékkel formálhatunk magunk köré olyan mini édenkertet, melynek látványa és gondozása egyaránt üdítő hatással van testre és lélekre egyaránt.

Esküdni mernék! – Kedvenc esküvős filmjeink, ha már itt a május

A madarak csicseregnek, a méhek döngicsélnek, szerelem van a levegőben, amit az egyre többször felharsanó esküvői harangok, vagy éppen a hangosan dudáló esküvői menet is egyértelműen jelez. Hiába, a május a szerelem, így az esküvők hónapja is, szeptember-októberig nincs is megállás, már ami a lagzikat illeti.