2017.05.12. 08:25:46 12700 390

A sárgarépa, mint bőröd fiatalságának titka
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Zöldségturmixaink jelentős része tartalmazza a hétköznapinak számító sárgarépát, nem véletlenül! A szép narancssárga gyökér egy sor kedvező egészségügyi hatással bír. Elevenítsük fel a legfontosabbakat!

Sárgarépalé - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sárgarépalé

A sárgarépa levét ajánlott fogyasztanunk emésztési zavarok, puffadás és gyomorsavtúltengés esetén is. A benne lévő jótékony tápanyagoknak köszönhetően serkenti az emésztést, májtisztító és koleszterinszint csökkentő hatása is van. A legmagasabb koncentrációban karotint, azaz az A-vitamin elővitaminját tartalmazza, azonban ezt szervezetünk csak akkor tudja teljes mértékben hasznosítani, ha esszenciális zsírral - pl. búzacsíra olaj - együtt fogyasztjuk.

A répa főként B-vitamin tartalmának köszönhetően megoldást nyújthat bőrkiütések ellen is, amennyiben azt a nem megfelelő táplálkozás okozza. Minél magasabb az aránya a májban elraktározott nehéz fémeknek, annál jobban romlik bőrünk állapota, de a répa képes kivonni ezeket, így a bőr állapota láthatóan javulni fog.

A sárgarépában található karotin kihasználható a víz,- és zsírhiányos arcbőr ápolásakor is. Száraz bőrödet sikeresen hidratálhatod ilyen tartalmú arckrémekkel. Azonban a kamrádban, kertedben megtalálható kultúrnövény belsőleges alkalmazásával is hozzájárulhatsz bőrsejtjeid megfiatalításához. Miképpen? Most eláruljuk:

Bőrfiatalító turmix sárgarépával

Simább, puhább és feszesebb bőr! Csak turmixold össze a következőket, és szimplán fogyaszd el:

  • 10 db sárgarépa
  • 2 csésze tőzegáfonya
  • egy marék fodros kel
  • 2 db golden alma

Pakolás sárgarépával

Nem szereted a nyers sárgarépa és más zöldséglevek ízét? Semmi gond! Maradhatsz a külsőleges alkalmazásnál az alábbi egyszerű bőrápolási trükkel.

1 evőkanál kókusz olajhoz 1-1 evőkanálnyi cékla- és sárgarépa-levet adj hozzá, és kend rá az arcodra. Majd 10 perc múlva mosd le a be nem szívódott maradékot a bőrödről.

Természetesen annál látványosabb eredményt érhetsz el, minél többször alkalmazod a bőrfiatalító koktélt vagy a növényi arcápolót, akár vegyesen is.

Forrás: itthonrol-otthonra.hu/sargarepa/

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.