2021.01.31. 15:58:32 10293 254

A sokakat foglalkoztató kérdés: Működőképes lehet egy nyitott párkapcsolat?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Lehetséges egy életen át hűségesnek maradni? Igaz lehet-e a lelki kapcsolódás két ember között, ha közben másokkal is megélik a testi örömöket? Mi szól egy nyitott kapcsolat mellett és mi ellene? Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat.

Házaspár - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Házaspár

A monogám kapcsolat formát előnyben részesítők körében a nyitott kapcsolat, mint fogalom nem létezik. Ugyanis egy elkötelezett, igazi szereteten alapuló együttlétben elképzelhetetlen az, hogy a feleség vagy férj mással alakítson ki intim viszonyt. Számukra a nyitott kapcsolat hűtlenség, amelyben a felek minden esetben sérülnek lelkileg. Ellenben a nyitott kapcsolatban élőkkel, akik azt vallják, hogy ők így boldogok. Nekik az életükbe felüdülést, kikapcsolódást és új impulzusokat okoz ez a kapcsolódási forma. Vajon mi van akkor, ha ezzel csak palástolni szeretnék a már meglévő kapcsolatuk valós problémáit?

Van a nyitott párkapcsolatnak előnye?

A nyitott párkapcsolatban élők megosztják egymással a hétköznapokat, a hitvesi ágyat, közösen fizetik a rezsit, de nem ígérnek egymásnak kizárólagosságot. Azaz a szexuális vágyaikat a partnerükön kívül mással is megélik. Ez a fajta szabadság nagyon előnyös az ilyen pároknak, ugyanis a szabadidejüket azzal töltik, akivel csak akarják és nem kell egyik félnek sem elszámolnia a kalandjáról. A bárhol, bárkivel flörtölgetés ad egy olyan izgalmat, amitől sosem érzik az unalmat. Minden olyan szexuális igényt megélhetnek egy szeretővel, amire otthon a házasságban nincs lehetőség. Előnynek gondolják a nyitott párkapcsolatban élők azt is, hogy nem kell titkolózniuk és hazudniuk. Úgy gondolják a hazugságok ölik meg a kapcsolatot és számukra az ad megnyugtató érzést, ha őszintén tudnak a házastársuknak egy-egy élményről mesélni.

Van a nyitott párkapcsolatnak hátránya?

Határozottan van, ha ezt a formát csak az egyik fél szeretné igazán. Amikor pl., a feleség összebújna a férjével, de neki éppen az aktuális szeretőjével van találkozója, akkor nagyon könnyen felütheti a fejét a féltékenység. Hatalmas önuralomra van szükség, hogy ez a negatív érzés ne csapjon át pusztító kapcsolatrombolásba. Nehéz lehet akkor is, ha az egyik fél már kiszállna a nyitott kapcsolatból, mert érzelmi szempontból számára már nem működik tovább, de a párja erről hallani sem akar. Ilyenkor fennáll a visszafordíthatatlan bizalmi sérülésnek a veszélye, ami hosszú távon szakításhoz vezethet. Továbbá hiába hoznak meg bizonyos szabályokat. Sajnos sok esetben egy potenciálisabb szerető okán könnyen véget érhet a kapcsolat.

Záró gondolatok

A statisztika szerint egyre többen vállalják a nyitott kapcsolatot. Viszont, ha ebben gondolkozunk, nagyon fontos már a legelején tisztázni, hogy mennyire is engedjük szabadjára a párunkat. Mi engedélyezett ebben a kapcsolatban és mi tiltólistás? Alaposan gondoljuk át az esetleges buktatókat is. Azonban azt sem szabad elfelejteni, hogy az ember eredendően igényli az intimitást, a meghitt és mély szeretetkapcsolatot, amelyet nem lehet megosztani senki mással, hiszen a lelkünk sóvárgását nem lehet csillapítani csak a testi örömökkel. – Ha az egymás iránt érzett szeretet valódi, akkor a nyitott kapcsolat fogalma létezhet egy párkapcsolatban?

Forrás: tisztaforras.co

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...