2022.11.17. 15:32:48 5978 265

A szakemberek mindenkinek ajánlják a D-vitamin pótlást
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A szakemberek mindenkinek ajánlják a D-vitamin pótlását, különösen a novembertől márciusig tartó időszakban.

D-vitamin kapszula - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com D-vitamin kapszula

A témában tartott szerdai sajtótájékoztatón Valkusz Zsuzsanna docens, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Belgyógyászati Klinika klinikai főorvosa elmondta, hogy számos betegség kialakulása van összefüggésben a D-vitamin hiányával. A vitaminhiány igazoltan szerepet játszik az immunológiai betegségekben, a fertőzések leküzdésében, endokrinológiai zavarokban, termékenységi problémákban, egyes daganatos betegségek kockázatainak növekedésében, valamint a csontritkulásban is - sorolta.

Felhívta a figyelmet, hogy az ajánlásban a felnőttek számára előírt napi 2000 NE (nemzetközi egység) mennyiség élelmiszerből még kiegyensúlyozott táplálkozással sem biztosítható. Lakatos Péter, a Semmelweis Egyetem Belgyógyászati és Onkológiai Klinikájának igazgatóhelyettese érzékeltette: a D-vitamin minden sejtünkre hatással van, és bár a D-vitamin nem gyógyít meg, a hiánya számos betegségben szerepet játszik.

Régóta bizonyítottak például a D-vitamin-hiány és a csontlágyulás összefüggései - mondta, hozzátéve: a csípőtáji törést szenvedő betegek 90 százalékánál mutatható ki jelentős D-vitamin-hiány, és igazolt az is, hogy a csontritkulás elleni kezelések leginkább D-vitamin-pótlás mellett hatékonyak.

A szakemberek kitértek arra, hogy a tabletták, lágyzselatin kapszulák, cseppek, folyadékok mellett már olyan innovatív készítmény is elérhető Magyarországon, mint a nyelven olvadó, ízesített lapka, amely azok számára teszi könnyebbé a vitaminbevitelt, akik nyelési nehézségekkel, felszívódási problémákkal, laktózintoleranciával küzdenek, vagy az orális gyógyszerszedést megnehezítő betegségek miatt a hagyományos termékek bevételére nem képesek.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...