2021.02.07. 18:00:41 10987 281

A vihar és az eb: Van rá mód, hogy pánikmentes élmény legyen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A petárdák és tűzijáték mellett rengeteg négylábú számára jelent megpróbáltatást az égdörgés és villámlás is. Ha fel tudjuk fedni az okot, amitől ez a félelem ered, segíthetünk kutyusunknak rettegés nélkül átvészelni a nagy hanggal járó esőzést!

Félős kutya - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Félős kutya

Szívszorító látvány, amikor a szeretett - akár 50-60 kilós - kutyánk remegve a sarokba bújik félelmében egy-egy természeti jelenség bekövetkeztekor. A feszült, folyton ugató ebekkel sem túl könnyű ilyenkor a gazdiknak. Kutatások szerint ez a félelem lehet örökletes is, ám ugyanúgy lehet tanult viselkedés is, amit kölyökként vesznek át a kutyamamától. De valószínű kiváltó ok lehet az is, amikor a gazdi pánikol és ez ragad át a kutyára.

Természetesen a legjobb, ha az előre jelzett viharoknál nem hagyjuk egyedül: A felügyeletünk alatt kevés az esély arra, hogy tesz kárt magában vagy a környezetében. Sokat segít a félelmén, ha mi végig kiegyensúlyozottak maradunk.

Hogyan nyugtassuk meg négylábú barátunkat, ha fél a vihartól?

Készítsünk számára „pánikszobát”!

A rettegő (főként udvaron tartott) ebek számára fontos az olyan hely, ahonnan kikandikálva biztonságban átvészelhetik a viharos időszakokat. Ilyenkor szeretnek a közelünkben lenni valamilyen csendesebb és sötétebb (ablaktalan) zugba bújva.

Tegyük pozitív élménnyé a mennydörgést!

A jutalomfalat mindig beválik! Hangos zajok kíséretében jutalmazzuk kedvencünket, így fokozatosan alább hagyhat a félelme. Természetesen némi dicsérő szó és a simogatás is jár mellé, de ezt sose vigyük ilyenkor túlzásba, mert a kutya hibásan csak megerősítést fog nyerni arra, hogy ez egy rendkívüli jelenség. A vihar hangjait felvételről is lejátszhatjuk, miközben mi teljesen természetesen viselkedünk. Játszunk is közben a kutyával, így meg fogja érteni, hogy ezektől a zajoktól nem kell tartania.

Kérjük kiképző segítségét!

Amennyiben erőfeszítéseink nem járnak eredménnyel, ne habozzunk segítséget kérni a kutyalélek szakértőitől! Sokszor mi nem vagyunk elég határozottak, de néhány egyszerű tanács megfogadásával hamar sikereket érhetünk el.

Forrás: activebeauty.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.