2015.09.29. 14:31:44 14315 195

A világ 5 legdrágább söre
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nyakunkon az Oktoberfest, ennek alkalmából összegyűjtöttük a világ öt legdrágább sörét, amelyek szinte egytől-egyig valamilyen aukción keltek el. Ezek nem azok a sörök, amit a barátaiddal elkortyolgathatsz. Sőt, bármilyen meglepő, lehet, hogy már nem is ihatóak. De ha egy sör beszélni tudna...

Nail Brewing Antarctic Nail Ale - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nail Brewing Antarctic Nail Ale

5. Nail Brewing Antarctic Nail Ale: 800-1500$ / 500 ml

Az ausztrál sörfőző, Nail Brewingtól származó sör, azért olyan drága, mert az Antarktiszról származó vízből főzték, ami valószínűleg a legtisztább és legrégebbi víz a világon. A sör Nail és a Sea Shepherds szervezet együttműködéséből született, azzal a céllal, hogy az antarktiszi bálnákat megmentsék. Az első üveget 2010-ben bocsátották licitre és 800 dollárt fizettek érte, amit a szervezet kapott meg.  

4. The Lost Abbey Cable Car Kriek: 923$ / 750 ml

A Skinner Auctions licitjén 923 dollárt fizettek ezért a 7%-os amerikai sörért 2014 áprilisában. Valószínűleg ez a legdrágább amerikai sör, amit valaha el fognak adni.

3. De Cam/Drie Fonteinen Millennium Geuze 1998: 923$ / 750 ml

De Cam/Drie Fonteinen Millennium GeuzeDe Cam/Drie Fonteinen Millennium Geuze

Ez a belga ritkaság a De Cam és a Drie Fonteinen belga sörfőzdék együttműködéséből született 1998-ban a közeledő millennium alkalmából. A Skinner Auctions házban 923 dollárt fizettek érte 2015 júniusában.

2. Cantillon Loerik 1998: 2583$ / 750 ml

Ezt az 5%-os sört egyetlen egy alkalommal gyártották, ezért a mindössze 10 éves sör ritkaságnak számít. 2014 áprilisában egy aukción 2583 dollárért vásároltak meg egy üveggel belőle, és még mindig ez a legdrágább sör, amit licitálással vásároltak meg.
 

1. Allsopp’s Arctic Ale: 5131$ / kb. 650 ml

Allsopp’s Arctic Ale és régi sörök | Forrás: arcticalchemy.wordpress.comAllsopp’s Arctic Ale és régi sörök | Forrás: arcticalchemy.wordpress.com

Nos, ez a sör 140 éves, 1875-ben töltötték üvegbe egy Antarktiszi expedicó alkalmából. Valószínűleg nem is iható, inkább csak egy ereklye. Ennek ellenére potom 5000 dollárért vásárolta meg egy angol úriember 2015 júniusában.

Forrás: thrillist.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezek a feng-shui praktikák neked is jól jöhetnek

Mindannyian örömünket leljük egy jó energiákkal teli légkörben. Az ilyen helyekre belépve kellemesen érezzük magunkat. Van néhány – az ősi kínai hagyományokból – ránk maradt feng-shui eljárás, amelyekkel nagyobb eséllyel tudunk pozitív környezetet kialakítani magunk körül. A szakemberek szerint ezekkel a praktikákkal kiküszöbölhetővé válhat a kimerültségérzés, jó irányba terelhető a gondolkodás- és viselkedésmód. A feng-shui egy eszköz, amellyel harmonikusabbá tehetjük az életterünket.

Lehet, hogy a te szakmádra sem lesz hamarosan szükség?

Főburdos, pedlér, szalonos, gyékénykötő, gyertyamártó, lámpagyújtó, kopogtató, drótos, kisbíró – csupán néhány azon régmúlt foglalkozások közül, melyek manapság nem lennének életképesek. Arra viszont már kevésbé gondolunk, hogy napjainkban is léteznek olyan szakmák, amelyek néhány évtized múlva olyan avíttá és elfeledetté válnak, mint az előbb említett foglalkozási elődök. Megnézzük, hogy milyen „kihalófélben” lévő munkatípusokról lehet szó?

A népszerű akril – Megéri-e ebből készült termékeket vásárolni?

Az akril népszerűségét leginkább költséghatékonyságának, könnyen megmunkálhatóságának, sokoldalú felhasználhatóságának köszönheti. Az anyag ezen tulajdonságait figyelembe véve nem meglepő, hogy egyre több területen – a munkahelyi irodáktól a lakóingatlanokig – tartanak igényt a használatára. Könnyen tisztítható, sérülés esetén pasztával egyszerűen javítható felületének köszönhetően az otthonokban is gyorsan közkedveltté vált. Milyen egyéb ismérveivel nyerheti el a tetszésünket?