Adjuk meg módját: a friss spenótot párosítsuk lazaccal!
A főzelék uncsi, süssük bele a zsenge spenótot egy fincsi halas ételbe! Készítettél már indiai leveles tésztát? Pedig a samosa igazán egyszerűen elkészíthető, legalábbis a nyugat-európai leegyszerűsített módon
A spenóttal, lazaccal és mascarpone sajttal töltött kis háromszögek egyszerre fogják elnyerni a hagyományos ízeket kedvelők és az ínyencek tetszését. A fogás igény szerint akár még kaviárral is kínálható, a hétköznapokra azonban inkább egy laza salátával ajánljuk.
A „spenótos háromszögek” hozzávalói:
- 450 gr friss spenótlevél
- 250 gr apróra vágott füstölt lazac
- 175 gr mascarpone
- 2 citrom reszelt héja
- 12 háromszög alakú filo tészta vagy néhány leveles tésztalap
- 60 gr olvasztott, sózott vaj
Készítsük is el!
A spenótot mikrohullámú sütőben vagy serpenyőben 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk. Miután kihűlt, nyomjuk ki belőle a víz nagy részét. A finomra vágott spenótot keverjük hozzá a lazachoz és a krémsajthoz. Ezt a tölteléket ízesítsük meg a citromhéjjal, továbbá sóval és borssal.
A kiválasztott tésztafajtát készítsük elő, ha szükséges daraboljuk. Miután megkentük kevés vajjal, a tésztadarabok mindegyikére halmozzunk egy-egy lelapított diónyit a töltelékből, majd hajtsuk fel a tésztát úgy, hogy háromszög alakot formázzon. Ha filo tésztát használunk, mindenképp hűtsük a kis háromszögeinket 30 percig. Eközben melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
A vajjal megkent sós samosák tepsire rakva úgy 20-25 perc alatt aranysárgára fognak sülni. Ha megsültek, kevés hűtés után még frissen tálalandók.