2019.11.27. 12:23:01 7972 236

Adventi naptárrá változó városháza és koncertek Székesfehérváron
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A városháza élő adventi naptárrá változik, a Püspöki Palota kertjéből adventi udvar lesz, valamint rengeteg koncert várja a látogatókat az adventi időszakban Székesfehérváron.

Adventi vásár - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Adventi vásár

A témában tartott keddi sajtótájékoztatón Spányi Antal megyés püspök azt hangsúlyozta, hogy fontos megélni az ünnepeket, szeretetben és lélekben készülni az egyik legnagyobb keresztény ünnepre. Az adventi időszak a belső megújulásról is szól, ebben szeretne az emberek segítségére lenni az adventi udvar - fűzte hozzá.

Cser-Palkovics András polgármester arról beszélt, hogy a város ünneplőbe öltözik és különleges programokat kínál ahhoz, hogy bárki megélhesse advent időszakát. Szeretnék elérni, hogy ne ajándékok utáni rohanásról, hanem mosolyról, nyugalomról, lelki felkészülésről szóljon ez a négy hét - mondta.

Visiné Farkas Katalin, a Székesfehérvári Egyházmegye munkatársa közölte, hogy szombaton tizennegyedik alkalommal nyílik meg az adventi udvar, amely minden hétvégén várja a látogatókat. A kínálatból kiemelte az egyházmegyei intézmények tanulóinak műsorát, a karácsonyfadísz- és adventikoszorú-készítést, a gyertyagyújtásokat.

Benkő-Igaz Krisztina, a Fehérvári Programszervező Kft. szakmai vezetője elmondta, hogy a pénteken kezdődő és december 24-ig tartó Fehérvári Advent programsorozat egyik leghangulatosabb eseménye idén is a Kisangyalok karának vasárnapi fellépése lesz: ez már az ötödik alkalom, amikor a város iskoláinak kisdiákjaiból álló alkalmi kórus a legszebb karácsonyi dalokkal áll a közönség elé a Városház téren. Jelezte, hogy a város adventi koszorúján vasárnap esténként gyújtják meg a gyertyákat.

A sajtóanyag szerint különleges vendége is lesz a Fehérvári Adventnek: december 7-én a finn Mikulás érkezik a városba.

Minden este élő adventi naptárrá változik a városháza a fényfestésnek köszönhetően: a mesebeli kastély ablakai kinyílnak, s színészek, énekesek, zeneiskolások előadásában hangzik el egy-egy dal, mese, vers a karácsonyig tartó időszakban.

A négy adventi hétvégén zenés műsorok, koncertek várják a látogatókat: az első vasárnapon, a Kisangyalok kara előtt Vörös Janka és Fövenyi Máté duóját hallhatja a közönség, utánuk Gájer Bálint koncertje következik. A második hétvégén az Alba Regia Vegyeskar, a Merry Go Round Duó, a Nyári Aliz és Edit, majd a Mits-Horváth Quartet koncertezik az adventi színpadon. A harmadik hétvégén fellép a Vox Mirabilis kórus, a Szőke Nikoletta Quartet, Nagy Lili és Lakatos Levente, valamint Wolf Kati. Az utolsó hétvégén, Bebe, a Boka Boogie Band valamint Szűcs Gabi és Csemer Boglárka zenekarának műsorát hallhatja a közönség.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...