2022.05.05. 17:20:00 10619 283

Agaragar, az egyik legegészségesebb sűrítőanyagunk
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az édesszájú vegánok sorra sóhajtozva mondanak le a cukrász süteményekről, amikor kiderül, hogy szinte mindegyiknek zselatint tartalmaz a krémje. Hát igen, a gumicukrok is mellőzésre kerülnek emiatt. Azonban van alternatíva! Méghozzá az agaragar formájában!

Agaragar - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Agaragar

Ha azt látod, hogy E-406, nehogy megijedj! Ez éppen hogy egy jó “E””, amit zselatin helyettesítőjeként szoktak belecsempészni az élelmiszerekbe. Ez a sűrítő anyag növényi eredetű, a tengeri vörösmoszatból kerül kinyerésre.

Az ázsiai boltok és bio boltok polcain por alakban és pehely formájában is megtalálhatjuk ezt a szinte színtelen, de mindenképpen semleges ízű zselésítő anyagot. Ez a jellegtelenség más élelmiszeripari alapanyagoknál talán nem lenne ennyire előnyös, de éppen ez teszi az agaragart ilyen széles körben hasznosíthatóvá.

Mihez használható fel az agaragar?

Természetesen sütéshez és főzéshez: levesek, főzelékek, krémek, zselék és lekvárok is készülhetnek a “növényi zselatin” felhasználásával. A szinte kalóriamentes agaragar vasban és rostban is kimondottan gazdag, és a hőkezelés során ama kimondottan előnyös tulajdonságát is kihasználhatjuk, hogy akár 90 Celsius fokra is felmelegíthetjük!

Az agaragart többek között a mikrobiológia (baktérium tenyésztés) és a kozmetikai ipar is felfedezte magának. Ez utóbbi főként a haj és a bőr számára nélkülözhetetlen ásványi anyagok és tápanyagok kiaknázása miatt kedveli.

Hogyan használjuk az agaragart?

1 gramm sűrítő anyagot adagoljunk 100 ml folyadékhoz, majd oldjuk fel benne és melegítsük kissé fel. A zselatinnal szembeni előnye révén nem kell hosszadalmasan visszahűtenünk, hiszen szobahőmérsékleten is hamar megköt az agaragar.

Az agaragarral készült ételek egészségügyi előnyei

Mivel cukor-, szénhidrát- és zsírtartalma meglepően alacsony, diétás étrend remek kiegészítője lehet, ha az ételek sűrítéséről van szó. Magas rosttartalma révén pedig segít elérni a jóleső jóllakottság érzetet anélkül, hogy túlennénk magunkat. Az agaragar szintén jótékony hatással lehet az emésztőrendszer általános egészségére, valamint természetes hashajtóként ugyancsak számon tartják.

Forrás:www.diningguide.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Vége a fájdalomnak – így szabadulhatsz meg a benőtt körömtől

Kevés kellemetlenebb apróság van annál, mint amikor a lábujj körme – legtöbbször a nagylábujjé – benő a bőrbe. Az egyszerű mozgást, cipőviselést, sőt néha még az alvást is megkeserítheti. Sokan hajlamosak halogatni a megoldást, pedig a benőtt köröm kezelhető, és néhány jó szokással akár megelőzhető is.

Mosás tippek kezdőknek és haladóknak(X)

A mosás a háztartásban alapvető rutin. Sokan mégsem gondolnak bele, hogy mennyire sok tényező befolyásolja a végeredményt. A rosszul megválasztott program, a túl sok mosószer vagy a helytelen szárítás nemcsak a ruháinkat teheti tönkre, de feleslegesen terheli a pénztárcánkat és a környezetet is. Cikkünk kezdőknek és haladóknak egyaránt hasznos mosási tippeket kínál, hogy a ruhák tovább maradjanak újszerűek, és a folyamat is hatékonyabbá váljon.

A sportteljesítményre is hatással van a nagy meleg és a magas páratartalom

A magas hőmérséklet és páratartalom hatással van a szervezet hőháztartására, ami különböző mechanizmusokon keresztül befolyásolja az erőkifejtést, az állóképességet és a koncentrációt is. Nagy melegben a szervezet saját védelmét helyezi az első helyre, így óhatatlanul csökken a fizikai teljesítmény. Ezért, bár a nyár kiváló időszak a szabadtéri sportolásra, kulcsfontosságú a test hőháztartásának védelme, a megfelelő hidratálás, a túlterhelés elkerülése, valamint a napvédelem – mondja dr. Torzsa Péter, a Semmelweis Egyetem Családorvosi Tanszékének tanszékvezetője.