2022.11.19. 14:22:49 5174 201

Agyrém a karácsony? Készülj tudatosan!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Még csak november közepén tartunk, de van, akinek már kezd összeszorulni a gyomra, ha eszébe jut a karácsony. Persze ez nem azért történik, mert nem szeretjük az ünnepet, de sajnos sokaknak nagy stresszt jelent az ünnepi készülődés és ajándékozás. Nem csak az anyagiak miatt, ami egy külön nehézség lehet, de a rohanó életmódunk miatt is megterhelőbb nyugalomban és meghittségben készülődni. Érdemes ilyenkor hátralépni egy kicsit és mérlegelni. Mi a fontosabb? A saját és a családunk békéje, nyugalma vagy a hajtás, rohanás, netán a sok drága ajándék?

Karácsonyi sütés-főzés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karácsonyi sütés-főzés

Nem szeretnénk sem lebeszélni, sem pedig meggyőzni senkit. Csak arra adunk ötleteket, hogyan kezelhetjük ezt a kérdés sokkal lazábban és stresszmentesen úgy, hogy örömmel üljünk majd végül együtt a feldíszített karácsonyfa alatt.

A legelső lépés, ami ahhoz szükséges, hogy ne kapj gyomorgörcsöt a karácsony közeledtének gondolatától: egy jó meleg takaró alatt helyezd magadat kényelembe a kanapén. Kapcsolj ki mindent; telefont, tévét, zenét! Karácsonyi zenét még véletlenül se kapcsolj be! Szigorúan tilos. Pont elég lesz hetekig ezt hallgatnod majd a bevásárlóközpontokba tévedve.Helyezz magad mellé egy jókora bögre illatos teát, vagy forralt bort. Majd egy pár percre hunyd le a szemed és gondolj vissza életed legszebb, legemlékezetesebb karácsonyára! Lehet, hogy ez gyerekkorod egyik emléke lesz, de lehet, hogy a pároddal ünnepeltél úgy, hogy ma is elmosolyodsz, amikor eszedbe jut. Merengj el ezen egy kicsit!

Amikor úgy érzed, hogy elöntött a nyugalom, akkor nyisd ki a szemedet, és vegyél elő egy kis karácsonyi jegyzetfüzetet! Meg fogsz lepődni, de nem arra kérlek, hogy készítsd el most gyorsan a karácsonyi ajándékok költségvetését, vagy az ünnepi menü bevásárló listáját. Természetesen ezt is elkészítheted, kicsit később, ha tényleg ezt szeretnéd. Most azt írd le ebbe a kis füzetbe, ami az előbb eszedbe jutott! Az érzéseidet, a gondolataidat, az emlékeidet. Próbáld megfogalmazni, mi járt át amíg a karácsonyra gondoltál és mi töltött el kellemes és örömteli érzéssel. Mit is jelent számodra a karácsony?

Amint ezzel megvagy, ehhez a hangulathoz és érzéshez gyűjtsd az ötleteidet. Mi az, ami számodra igazán, valóban ajándékot jelent? Egy bizonyos tárgyra vágysz? Egy érzésre? Egy élményre? Mitől leszel igazán és tényleg boldog ezen a napon? Ha te magad eljutottál oda, hogy ezt egész pontosan meg tudod fogalmazni, akkor nyert ügyed van. Minden más zavaró tényezőt pedig felejts el, vagy halaszd olyan napra, alkalomra, amikor az a nap nem rólad szól és tudsz foglalkozni ezekkel. Mire gondolok? Például a kötelező családlátogatásokra. Tervezd úgy, hogy ez számodra ne jelentsen kellemetlen kötelességet, amikor jól szeretnéd érezni magadat.

Amikor megfogalmaztad mit is szeretnél érezni ezen a napon, akkor vedd számba azokat az embereket, családodat, akikkel együtt szeretnéd ezt az élményt átélni. Írd össze és gondolj arra, hogy vajon őket mi teheti boldoggá egy ilyen közösen eltöltött napon. Nem csak az ajándékokra gondolok itt. Egy közös családi kirándulás esne jól velük együtt neked is? Egy kellemes ebéd egy étteremben? Szívesen sütsz és főzöl, hogy a szeretteid ezen a napon a kedvenceiket fogyasszák az ünnepi asztalnál? Síelni utaznál velük inkább? Esetleg egy wellness szállodában szeretnél ünnepelni? Vagy netán valahol a tengerparton töltenéd a karácsonyt együtt a szeretteiddel? Bármi lehetséges.

Nem muszáj ragaszkodni a jól bevált szokásokhoz és a régi hagyományokhoz. Az ünnep azt kell, hogy jelentse számotokra, hogy valóban jól érzitek magatokat együtt. Ha ezt sikerül pontosan elképzelni, megfogalmazni, kitalálni, akkor még elegendő idő áll rendelkezésre ahhoz, hogy ezt a vágyat meg is valósítsátok. Bátran vágj bele és merd másképp ünnepelni a szeretet ünnepét, hogy valódi ünnep legyen számodra ez az esemény a szeretteiddel!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...