2024.03.29. 15:35:33 5362 213

Aki szerint minden megoldható: Marie Forleo
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amikor leemelünk a könyvespolcról egy életvezetési tippeket, potenciális sikerrecepteket tartalmazó könyvet nem kevés esetben lesz úrrá rajtunk a kételkedés. Mégis kíváncsian belelapozunk, mivel átsuhan a fejünkön az a gondolat, hogy „hátha éppen most tárul fel valami, amit régóta várunk… talán éppen most kapunk választ egy régóta várólistás kérdésünkre…” Fenntartásokkal, gyanakvó tekintettel, bizalmatlanul, mégis egy soha meg nem szűnő gyermeki kíváncsisággal elkezdjük olvasni a könyvet.

Képes vagy rá! - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Képes vagy rá!

Ilyen jellegű könyvként tárulhat elénk a Marie Forleo által írt Minden megoldható, angolul: Everything is figureoutable című is. Legalábbis egy ideig, amíg át nem szűrődik a szavak őszintesége, életszerűsége. Első körben akkor nevethetünk fel, amikor Forleo lejegyzi: „Mint a friss salátára szórt tengeri só, úgy fogsz szeretettel szétszórt káromkodásokat találni ezeken az oldalakon. Úgy írok, ahogy beszélek – nyersen és szívből.” A könyv címét – hogy tudniillik Minden megoldható – olvasva a reménytől a kétségig több előjellel ellátottan törhetnek fel bennünk a legkülönfélébb impressziók. A sűrű fejcsóválások és „megint egy nesze semmi, fogd meg jól” kíséretében mégis belevágunk. Finomvegyes érzések. Aztán egy kérdés: mégis mi az, amit elvárhatunk egy önsegítő kategóriába sorolható írástól? Motivációt, egy kis lökést. Ezt Marie Forleotól többszörösen is megkapjuk.

Ki is Marie Forleo?

Mielőtt azonban belevágnánk az ízelítő átadásába, nézzük meg, hogy ki is az író. Marie Forleo egy 1975-ben világra jött amerikai vállalkozó. A Marie Forleo International, a MarieTV, valamint Podcast alapítója, önsegítő könyvek szerzője. Sokak elmondása szerint a „Minden megoldható!” életmantrává nőtt, és támaszt nyújtott a megpróbáltatásokkal és kihívásokkal teljes időkben mind az üzleti, mind pedig a magánélet tekintetében. Saját magáról pedig – a MarieForleo.com oldalon – azt nyilatkozza, hogy egy született jersey-i lány, akinek a kezdetekben nem volt egyebe, mint több szenvedélye, egy laptopja és álmai, ma már büszke lehet arra, hogy saját erőből felépített egy milliós nézettségű digitális birodalmat.

Életmód tanácsadóként megmutatja az útitervet az álmaink eléréséhez, segít megtalálni a hangot, hogy figyelemre méltó eredményeket érhessünk el. Hozzáteszi: ő maga sem úgy született, hogy tudta, miként kell sikeressé válni, hiszen nem rendelkezett kimagasló diplomákkal, családi vagyonnal, sem pedig a karrierjét előrevivő kapcsolatokkal. Az édesanyjától már kisgyerekkorában megtanulta, hogy az életben nincs semmi, amit ne lehetne megoldani. Könyvében szellemesen megjegyzi, ha mégis akad olyan probléma, ami nem oldható meg, akkor a következőkkel okolhatjuk meg: valójában nem is probléma, hanem az élet természetes velejárója (pl. a halál vagy a gravitáció); vagy: meglehet, hogy nem is foglalkoztat kellőképpen bennünket az, hogy elérjük vagy megvalósítsuk a kitűzött célt, álmot- ekkor érdemes olyanra szert tenni, amiért készek vagyunk küzdeni, kitartani.

Néhány inspiráció Marie Forleotól:

  • minden, ami körülvesz bennünket (tárgyak, eszközök stb.) kezdetben „csupán” egy gondolat volt,

  • a meggyőződéseink olyan rejtett forgatókönyvek, amelyek az életünket irányítják (vagy esetenként akadályozzák),

  • ahhoz, hogy célt érjünk, meg kell szabadulnunk a kifogásoktól (a „nem tudom”, gyakran a „nem akarom” megszépített, elkendőzött formája),

  • csak arra összpontosítsunk, amit valóban képesek vagyunk irányítani (pl. szavaink, tetteink, erőfeszítéseink, viselkedésünk, nézőpontunk),

  • fontos megérteni, hogy az igazán fontos dolgokra soha nem fogunk készen állni, mégis bele kell vágnunk,

  • a halogatás gyakran a kutatás és tervezés álcájaként tartóztat fel bennünket,

  • minden profi egyszer amatőrként kezdte,

  • készüljünk fel a problémákra, mert ezek elkerülhetetlenek,

  • nem minden kritika egyenlő, ezért mindig vegyük figyelembe a forrást,

  • építsünk ki magunk köré egy megoldó erőteret (kapcsolatok).

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mentsünk el valamit a húsvéti hangulatból! – Mondjuk ezt a szuper receptet!

Nemrég még a húsvéti nyuszit vártuk, most pedig lassan elbúcsúzunk az áprilistól is. Szerencsére a napsütés, az egyre hosszabbodó napok kárpótolnak minket ezért a kis „veszteségért”. De ha lenne kedved megidézni a néhány héttel ezelőtti ünnepi hangulatot, egy finom sütivel biztosan sikerülni fog.

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.