2019.09.25. 16:58:47 11371 342

Almás kiflidesszert az egyszerűség jegyében
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha nem szeretsz különböző süteménytésztákkal bajlódni, akkor a babapiskóta, zsemle vagy kifli alapú sütemények a barátaid lesznek! Most egy kiflivel készült almás finomságot mutatunk be nektek, amit annyira egyszerű elkészíteni, hogy valószínűleg a kedvenc őszi almás sütid lesz. Ez kell még a receptgyűjteményedbe!

Almás kiflisüti | Fotó: gizi-receptjei.blogspot.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Almás kiflisüti | Fotó: gizi-receptjei.blogspot.com

Almás kiflidesszert

Hozzávalók az almás kiflipudinghoz:

  • 4 db kifli
  • 4 db édes alma
  • 4 db tojás
  • 3 ek méz
  • 4 tk eritrit vagy cukor
  • 3 dl Hulala (v. habtejszín)
  • 2 dl tej
  • 2 tk vaníliaaroma
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 5 dkg mazsola
  • 0,5 dl rum
  • 5 dkg vaj

A mazsolát áztassuk be a rumba, tegyük félre, és hagyjuk állni, hogy magába szívja.

Az almát hámozzuk meg, negyedeljük, vágjuk ki a magházat, majd szeleteljük fel.

Egy serpenyőbe melegítsük fel a mézet, adjuk hozzá a felszeletelt almát, szórjuk meg az őrölt fahéjjal, egy teáskanál vaníliaaromával, keverjük alaposan össze, majd pároljuk roppanósra. Ezután hűtsük ki.

A tojásokat keverjük simára az eritrittel, a tejjel, és a Hulalával (v. habtejszínnel). A kiflit vékonyan karikázzuk fel.

A vaj felével kenjünk ki egy közepes méretű jénaitálat, majd rakjuk ki a fele mennyiségű kiflikarikával.

Ezután kanalazzuk rá az előzőleg megpárolt almaszeleteket, szórjuk meg az előzőleg rumba áztatott mazsolával, majd fedjük be a maradék kiflikarikákkal.

Ezután a tojásos keverékkel locsoljuk meg a kiflit hogy kissé megázzon, majd a maradékot egyszerűen öntsük rá, hogy leszivárogjon a kifli és az alma közt az alsó kiflirétegre.

Ezután takarjuk le, és hagyjuk 1-2 órát állni, hogy a kifli jól magába szívja a tojásos keveréket, majd vegyük le a fóliát, és csipkedjük rá a maradék vajat mielőtt betennénk a sütőbe.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép aranybarnára. (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni mielőtt tálalnánk.

Vanília szósz hozzávalói:

  • 1 cs tejszín ízű pudingpor (v. vaníliás pudingpor)
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 2 ek eritrit vagy cukor
  • 6 dl tej

A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel és a vaníliaaromával, majd keverjük hozzá az eritritet is.

A maradék tejet melegítsük meg, öntsük hozzá a pudingos keveréket, és állandó keverés mellett, főzzük pár percig, hogy kissé besűrűsödjön, majd hagyjuk langyosra hűlni. (közben többször keverjük át, hogy ne bőrösödjön be a teteje)

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral az almás kiflipudingot, majd a vanília szósszal kínáljuk.

Forrás:gizi-receptjei.blogspot.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...