2019.07.17. 16:52:37 10631 311

Aludjunk jól kánikula idején is!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az alvás ideális hőmérsékletével nem törődve a világ számos részén időszakos hőhullámokkal tesz próbára minket a természet. Ha a hőmérséklet az átlagoshoz képest nagyon magas, bajban lehetünk az elalváskor. Sőt, minél hosszabban tart ez az állapot, annál nehezebb álomba szenderülnünk.

Ébredés egy pihentető alvás után - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ébredés egy pihentető alvás után

Tippek és trükkök gyűjteménye következik, amelyek arról szólnak, hogyan hűtsük le magunkat. A szélsőséges hőhullámok hatásának csökkentésére azért van szükség, hogy az alváshoz ideálisnak mondott 16-20 fok szobahőmérséklethez minél közelebb jussunk... Esélytelennek hangzik? Akkor legalább egy picit hűvösebb időt vagy hőérzetet teremts.

  1. Ha a külső hőmérséklet jóval melegebb, mint a belső, akkor védekezzünk ellene zárt ablakokkal és leengedett redőnyökkel. Azonban éjszaka, ha tehetjük, tárjunk ki mindent, hogy lehűljenek a szobák.
  2. A klímát indítsuk el a lefekvésnél jóval korábban, hogy a falak is át tudjanak hűlni, és elalváskor az egészségügyi ajánlásoknak megfelelően használjuk csak. A ventilátor is jó szolgálatot tehet, amennyiben jeget teszünk elé. Így nem a meleg levegőt fogja keverni.
  3. Tusolj le hideg vízzel lefekvés előtt, vagy a lázcsillapításhoz hasonlóan próbáld meg a testhőmérsékletedet csökkenteni hidegvizes borogatással. A hajunkat is hagyhatjuk nyirkosan, hogy hűtsön.
  4. Hidratálj! Az izzadás során elvesztett elektrolitokat és vizet bőséges, hűsítő folyadékkal szükséges pótolni a nap folyamán. Kánikula idején ne hagyd magad túlzottan felhevülni nap közben sem.
  5. Lefekvés előtt már ne együnk túl nagy adagokat vagy túlságosan fűszeres ételeket! A pihentetőbb éjszakát a nyugtató zenék hallgatása is elősegíti. Amennyiben semelyik praktika sem eredményes, nincs más hátra, mint a szabad ég alatt alvás egy biztonságos helyszínen.:) Csak a szúnyogok és egyéb rovarok ellen se felejts el védekezni!

Forrás: sleepfoundation.org/articles/sleeping-when-it-blistering-hot

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Nem csóka, hanem csoda – Az articsóka gyógyító titkai

„Csókai csóka, vak varjúcska, Komor kőszál kőlakója…” – ki ne emlékezne Móra Ferenc játékos verssoraira? És ki ne hallaná meg fülében a „csóka” szó zenéjét, ha először találkozik az articsóka névvel? Mert valóban: első hallásra inkább tűnhet madárnak, mint zöldségnek. Azonban az articsóka – a maga tüskés, bogáncsszerű külseje mögött – valóságos táplálkozási és egészségügyi kincsestár. A fészkesvirágzatúak családjába tartozó növény nemcsak a tányérokra kívánkozik, hanem egyre gyakrabban bukkan fel természetgyógyászati ajánlásokban is. Nézzük, mit érdemes még tudnunk erről a különleges növényről.

Viszket, hámlik, pirosodik: mit tehetünk az ekcéma ellen?

Az ekcéma görög eredetű szó, amely hólyagos bőrelváltozásokat jelöl. Orvosi szempontból bőrgyulladásként vagy dermatitisként is emlegetik, és gyakran egyfajta túlérzékenységi reakcióként jelentkezik. Az allergiás bőrtünetek hátterében olyan gyakran használt termékek állnak, mint a parfüm, testápoló, dezodor, körömlakk vagy egyes gyógyszerek. A nikkel, amely sok bizsuban megtalálható, szintén sűrűn bizonyul kiváltó oknak – a becslések szerint minden tizedik nő érzékeny rá. Mit érdemes még tudnunk az ekcémáról?

Ízes élet vagy egészségügyi kockázat? A só kettős arca

A hosszú történelmi múlttal rendelkező sót élelmiszer tartósítás és ételízesítés céljából már régóta használják. A 40 százalék nátrium, 60 százalék kloridot tartalmazó alapvető étrendbeli nátriumforrásként szolgáló só (NaCl) néhány változatát – így az asztali sót is– különféle kémiai elemekkel, nyomelemekkel és ásványi anyagokkal dúsítanak, mint a jód, vas és a folsav. A test alapvető funkcióihoz nélkülözhetetlen a nátrium megléte, mellyel biztosítani tudja az idegrendszeri egészséget, a megfelelő izomműködést, valamint a tápanyag-felszívódást.