2021.10.06. 17:15:00 7537 190

Alumínium tartalmú izzadásgátlók - Mennyire károsak ezek ránk nézve?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A hagyományos izzadásgátlók mellett mindenhol elkezdtek megjelenni az alumínium-mentes dezodorok. Te tudod, hogy az alumínium, miért vált annyira vitatottá összetevővé, és hogy valóban érdemes-e kicserélni a normál dezodort egy természetesre?

Női dezodorok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Női dezodorok

Az alumínium egy izzadásgátlókban használatos fém, amelyek célja a bőr nedvességének csökkentése. Az alumínium bázisú sók – leggyakrabban alumínium -klórhidrát - egyfajta akadályt képeznek az izzadságmirigyben, és fizikailag akadályozzák meg, hogy az izzadság elérje a bőr felszínét. Már itt felmerül a kérdés, hogy mennyire egészséges a természetes méregtelenítést gátolni. Mi történik a kiizzadni nem tudó méreganyagokkal? Hová kerül a szervezetbe jutó alumínium?

Milyen két fő egészségügyi kockázat miatt aggódnak az izzadásgátlók alumínium tartalma miatt?

Alzheimer-kór

Voltak olyan tanulmányok, amelyek kimutatták, hogy az Alzheimer -kóros betegek agyában nagyobb mennyiségű alumínium lerakódások vannak. Azonban az nem bizonyított, hogy az alumínium az izzadásgátló termékek használatból származik.

Mellrák

Az alumínium-alapú izzadásgátlókat gyakrabban használó páciensek körében kutatták a mellrák diagnosztizálásának gyakoriságát, azonban nem jutottak egyértelmű következtetésre. Más tanulmányok azt vizsgálta, hogy az emlőrák milyen gyakran jelentkezik a mell felső részében és a hónalj közelében. Továbbá, hogy ez összefüggésben áll-e az izzadásgátlók alkalmazással. A különböző intézetekben egymásnak ellentmondó eredmények születtek.

Kutatások szerint a dezodoráló alumíniumnak csak 0,012 százaléka szívódik fel a hónaljon keresztül, ami lényegesen kevesebb, mint amennyit az alumíniumban gazdag ételek fogyasztásakor elfogyasztunk.

Kiváltható-e teljes mértékben az alumínium tartalmú izzadásgátló termék?

Akik aggódnak amiatt, hogy a szervezetbe káros (mennyiségű) alumínium jut és nem zavarja őket, hogy az izzadás mértékét nem tudják szabályozni, azok alumíniummentes dezodorra tudnak váltani.

A dezodorok nem képesek megakadályozni az izzadást (és a méregtelenítést), ehelyett elfedik/semlegesítik a testszagot.

Az alumínium-mentes dezodorok használatakor arra kell készülni, hogy a technológia nem alkalmas a 24/48 órás védelemre. Normális fokú izzadás esetén maximum 10-12 órás hatóidőre lehet számítani, a natúr dezodorokat ezért érdemes inkább napi kétszer használni.

Forrás: www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...