2016.09.05. 17:06:58 16163 313

Ami mindig telitalálat – Krémes paradicsomleves
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nyár végén nap mint nap élvezhetjük a finom, friss, lédús, napcsókolta paradicsomok ízét. Salátának, vagy a reggeli szendvics mellé, esetleg „csakúgy”, semmi nélkül is ellenállhatatlan. Ha nagy leves rajongó vagy, akkor pedig készíthetsz a piros zöldségekből egy igazán krémes, finom levest.

Paradicsomleves - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Paradicsomleves

Finom, fűszeres és ellenállhatatlan. A nyáron valószínűleg többször is az asztalra kerül majd.

Ezt szerezd be hozzá…

… ha 4 főnek szánod:

-65 dkg érett paradicsom

-2 db hagyma

-2 evőkanál olívaolaj

-2 gerezd fokhagyma

-só, frissen őrölt bors

-2 evőkanál sűrített paradicsom

-1 teáskanál oregánó

-fél teáskanál cukor

-2 evőkanál Crѐme fraîche (esetleg magasabb zsírtartalmú tejföl)

-60 ml tejszín

-6 dl alaplé

-bazsalikomlevél és olívaolaj a tálaláshoz

Így készítheted el:

A hagymát, fokhagymát megpucoljuk, finomra vágjuk és forró olajon megpirítjuk. A paradicsomokat nagyobb darabokra vágjuk, hozzátesszük a hagymához és 10 percig pároljuk. Ehhez mehet a sűrített paradicsom, majd hozzáöntjük az alaplét. Cukorral, sóval, borssal, oregánóval ízesítjük és közepes lángon kb. 20 percig főzzük.

Ha kész, pürésítjük és ha kell, ha kell, szitán „átszűrjük”. Hozzáadjuk a tejszínt és felforraljuk. Utána ízesítünk, majd kiveszünk egy adagot, amibe aztán olívaolaj, bazsalikom, frissen őrölt bors és Crème fraîche kerül. Jó étvágyat!

Forrás: eatsmarter.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...