2016.07.31. 11:58:32 13005 271

Amikor a hétköznapi találkozik az egzotikussal – Sárgarépa-mangó leves
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A sárgarépával eddig maximum a húslevesben, zöldséglevesekben, vagyis a hagyományos levesekben találkoztam. Ha mangó, akkor pedig csakis valami egzotikus és nagyon finom joghurt jöhetett szóba. Hogy a kettő együtt mire képes a tányéromban, arról fogalmam sem volt. Pedig érdemes lett volna már korábban kipróbálni.

Sárgarépa-mangó krémleves - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sárgarépa-mangó krémleves

Ha szeretnéd, hogy egy igazi ízbomba robbanjon a szádban, ne légy rest elkészíteni a következő mangós-sárgarépás fogást.

Ezt szerezd be hozzá:

-fél kg sárgarépa

-3 db mogyoróhagyma

-2 db érett mangó

-fél chilipaprika

-1 teáskanál currypor

-3 evőkanál olaj

-7,5 dl zöldséges alaplé

-1 teáskanál őrölt paprika (édes)

-150 gramm kókusztej (ne legyen édes!) -só, bors, citromlé

-friss gyömbér (diónagyságú darab elég)

Ahogy elkészítheted:

A sárgarépát, mangót megmossuk, megpucoljuk, majd felkarikázzuk, illetve felkockázzuk őket. A gyömbért, mogyoróhagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk.

A chilipaprika magját eltávolítjuk, aztán vékony karikákra szeljük. Egy edényben olajat hevítünk és megpirítjuk rajt a répát, curryt, gyömbért és a hagymát.

Felöntjük a zöldséges alaplével, majd hozzádobjuk a mangót és a chilit. Negyed óra alatt, lefedve összefőzzük.

Ha kész, az egészet pürésítjük, és hozzáöntjük a kókusztejet. Még egyszer összeforraljuk, majd sóval, borssal, citromlével ízesítjük.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!