2020.05.19. 16:59:31 9193 317

Amikor a karfiol és a mangó egy tálban salátázik - Izgalmas recept!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amikor egy frissítő, egészséges és szemet gyönyörködtető salátára vágyunk, jusson eszünkbe ez a köménnyel bolondított húsmentes fogás. Az év bármely évszakában jól fog esni!

Karfiol - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karfiol

A friss zöld hozzávalókat egy egzotikus gyümölcs, a mangó, és egy sült zöldség, a karfiol teszi izgalmassá. A salátánkat természetesen egy kevés olajjal és némi fűszerrel készítjük, hogy igazán ízletes lehessen. Lássuk, hogyan készül!

Ez kerüljön a bevásárlókosárba:

  • 1 közepes fej karfiol
  • 1 db mangó
  • 2 marék friss vízitorma
  • 1 marék friss koriander
  • 1 ek. napraforgó olaj
  • 1-2 tk. őrölt kömény
  • tengeri só és fekete bors

Így készül el a modern, egyszerű és gyors étel:

Melegítsük elő a sütőt 220 fokosra, és egy sütőtálcán oszlassuk el a virágokra bontott karfiolt egyenletesen. Mielőtt a sütőbe kerülne a köménnyel összekevert olajjal kenjük be a karfiolokat, majd 15-20 perc alatt süssük készre.

Hámozzuk meg a mangót, és egy zöldséghámozóval a magját kikerülve szeljük le szép szalagokra a gyümölcshúst. Ezután egy tálkába halmozhatjuk a vízitorma és a nagyobb darabokra tépett koriander tetejére.

Az aranybarnára pirult karfiolokon van a sor, hogy a salátába kerülhessenek. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezhetjük a fogást, és a tepsiben esetleg hátramaradt köményes olajjal is meg lehet locsolni azt.

Aki szereti a változatos textúrákat egy ételen belül, bátran pirítson hozzá némi szeletelt mandulát, így a saláta extra ropogást fog kapni.

Jó étvágyat!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...