Amikor a konyhai olló praktikusabb, mint a kés
A konyhában elengedhetetlenek az éles kések, igaz? De vajon hányan használnak éles ollót szeletelésre és darabolásra? Szerintünk nem sokan. Pedig a konyhában rendszeresített olló többre hivatott, mint a tejes doboz nyitása és néha sokkal praktikusabb, mint a kés.
1. Fűszerek darabolása
Erre persze egy többélű fűszerolló a legjobb, de a hagyományos ollóval is gyorsabban megvan a petrezselyem, a zeller, a rozmaring, a kapor, a snidling vagy a kakukkfű szeletelése. Fogd a kezedbe és vágd egyenesen az edénybe őket egy olló segítségével!
2. Csirke darabolása
A hát és a mell felbontásánál praktikusabb és biztonságosabb az olló használata, mint a kés. A felesleges zsírdarabokat és az inakat is könnyebb eltávolítani vele.
3. Bacon szeletelés
Végy a kezedbe pár szeletet és vágd megfelelő hosszúságúra.
4. Pizza szeletelés
Amikor nyúlik a sajt és sok a feltét egy olló siethet a segítségedre.
5. Zöldbab darabolása
Fogj a markodba párat és vágd fel ollóval!
6. Hús csíkozása
Az apró pecsenyékhez egy ollóval is felcsíkozhatod a húst!
Forrás: goodhousekeeping.com