2022.08.01. 14:23:21 5236 234

Amikor az anyós csak jót akar… - 3+1 jószándékú tett az anyóstól, ami nem mindig jól sül el
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Azt hiszem, egy jó anyós-meny illetve anyós-vő viszony jó esetben sokat segíthet, támogathat egy házasságon. Ám sokat is árthat, ha a kapcsolat az érintett felek között nem épp felhőtlen. De néhány kedvesnek szánt, ám végül nem úgy „lecsapódó” tett is ronthat párunk édesanyjával való viszonyunkon.

Anyós-meny viszony - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Anyós-meny viszony

Induljunk ki abból, hogy választottunk anyukája jót akar nekünk, a kapcsolatunknak, és minden tettét a jószándék vezérli. Ám vannak olyan helyzetek, amikor a kedvességnek szánt gesztus mégsem úgy sül el, ahogy eredetileg szerették volna. Lássuk, melyek lehetnek a legidegesítőbb anyós-szokások, amelyeket menyként/vőként nehezen tolerálunk. Vagy éppen a jövőben vagy a jelenben anyósként érdemes elkerülnünk.

  • Nem akarok beleszólni, de… Bármilyen fájdalmas, a szeretett gyermekünk és választottja között zajló vita nem a mi dolgunk, így nincs jogunk beleszólni. Hagyjuk, hogy az egymás közötti konfliktusokat ketten oldják meg a fiatalok, mert ezzel is fejlődik a kapcsolatuk. (Ez természetesen csak a normál hangnemben, normál stílusban zajló vitáknál igaz. Súlyosabb esetben érdemes valamilyen fajta segítséget nyújtani.)

  • Csak a tökéleteset látjuk? Anyósként hajlamosak vagyunk abból kiindulni, hogy a saját gyermekünk tökéletes, nem hibázhat, az áldozat egy-egy vitás helyzetben csakis ő lehet. Nos, ahogy senki más ezen a földön, a mi gyermekünk sem tökéletes, ezt sajnos muszáj elfogadnunk anyósként, apósként is.

  • A kéretlen tanács minden, csak nem jó… Ez úgy általában igaz, ám egy anyós-gyermek-meny/vő háromszögben hatványozottan az tud lenni. Érdemes csak akkor tanácsokat osztogatni, ha azt kérik is a fiatalok.

  • Nem a Te házad, nem a Te várad! Meglehet, gyermekeink otthona, az ott tapasztalható állapotok hagynak némi kívánnivalót maguk után. Vagy egyszerűen a pár és az anyós nem ugyanazt értik „rend és tisztaság” címszó alatt. Mindesetre egy őrült, vagy éppen visszafogott takarításba, rendrakásba fogó anyós látványa nem minden esetben vált ki hálát az otthon tulajdonosaiból. Úgyhogy csak csínján a pakolászásból is!

Ötlet: missmum.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Gyors kényelmi desszert, amit a gyerekek is imádni fognak: Rizspuding kétféleképpen

Minden embernek van legalább egy olyan étel, ami a legjobban hiányzik neki a gyermekkorából, de csak az édesanyja tudja ugyanúgy elkészíteni. Csak nosztalgiával lehet visszaemlékezni azokra a különleges ételekre és desszertekre, amelyek korábban nem csupán a hasunkat, de a szívünket is felmelegítették.

Állatkertek napja – Látogass állatkertet élőben vagy a képernyőn keresztül!

Magyarországon az Állatkertek napja egy igazán különleges dátumnak állít emléket: 1866. augusztus 9-én megnyitotta kapuit az ország első állatkertje! Boldog születésnapot kívánunk a Budapesti Állat- és Növénykert intézményének!

Villámgyors gyümölcsös sütik

Nyaralás közben, főleg a nagy kánikulában az ember nem szívesen tölti az időt a konyhában, ha nem feltétlenül muszáj. Otthon főzőcskézünk, de ezt a folyamatot minél gyorsabban és hatékonyabban szeretnénk letudni. Azonban azt is figyelembe kell vennünk, hogy amellett, hogy gyorsak vagyunk érdemes hatékonyan is gondolkodni. Lehetőleg kis energiabefektetéssel nagyobb mennyiségű falatoznivalót készítsünk, ami laktató és nem is romlik a fejünkre azonnal, ha nem tesszük hidegre. Ilyenkor jöhet megoldásként szóba a gyorsan elkészíthető gyümölcsös süti. Praktikus, ízletes és bármikor fogyasztható, ha a család megéhezik. Nézzük milyen recepteket próbálhatunk ki.