2023.12.24. 15:33:08 6212 212

Amit karácsony előestéjéről tudni kell
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

December 24-e nem csupán az év utolsó hónapjának egyik napja; ez az év egyik legmeghatározóbb napja is. A világ számos kultúrájában és vallásában ez a nap különleges jelentőséggel bír, mely a családi együttléttől az ünnepi készülődésig sokféle élményt tartogat. Hadd tekintsünk rá közelebbről, és fedezzük fel, mi teszi december 24-ét ilyen különlegessé.

Szenteste - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szenteste

Éjfélkor született Jézus:

A keresztény hagyomány szerint Jézus Krisztus december 24-én éjfélkor született Betlehemben. Az éjféli mise ennek emlékét idézi és az esemény ünneplésére szolgál.

Gyertyafény a világ körül:

Számos országban az emberek gyertyafényes körmenetekkel vagy gyertyagyújtással ünneplik a karácsony estéjét. A gyertya a fény és a melegség szimbóluma a sötét éjszakában.

Különleges ételek és italok:

Számos országban különleges ételek és italok fogyasztása jellemző december 24-ére. A menük és hagyományok változnak, de sok helyen a hal, a pulyka, a sonka és a karácsonyi sütemények népszerűek.

Szokások és hagyományok:

Az egyes kultúrákban és országokban számos különböző szokás és hagyomány kapcsolódik a karácsony estéjéhez. Például Olaszországban egy igazán hagyományos "La Vigilia" vacsora során hétféle halat tálalnak.

Jézuska látogatása:

Az egyes kultúrákban elterjedt hiedelem, hogy Jézuska (vagy Télapó) december 24-én éjjel látogatást tesz, és ajándékokat hagy a jól viselkedő gyerekeknek.

Éjféli mise és karácsonyi énekek:

Az éjféli mise a keresztény templomokban az egyik legfontosabb vallási esemény december 24-én. Ez az esemény része az ünnepi hangulatnak, és a hívők számára ez a nap különleges szellemi élményt jelent.

Hagyományos ételek világszerte:

Az egyes országokban a karácsony estéjéhez hagyományosan kapcsolódó ételek sokféle változatban jelennek meg. Franciaországban például a "Réveillon" egy hosszú és bőséges karácsonyi vacsorát jelent.

Egyedül töltött idő:

Sokak számára ez a nap az egyedül töltött időt jelenti, és az egyedülállók vagy távol élő családtagok számára fontos lehet az öngondoskodás és az örömteli pillanatok megteremtése.

Az ajándékozás öröme:

December 24-e az ajándékozás csúcspontja is. A karácsonyfa alatt sorakozó csomagok és a szeretteink öröme, ahogy kinyitják azokat, az ünnepi készülődés egyik legkedvesebb pillanata.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Lehet, hogy a te szakmádra sem lesz hamarosan szükség?

Főburdos, pedlér, szalonos, gyékénykötő, gyertyamártó, lámpagyújtó, kopogtató, drótos, kisbíró – csupán néhány azon régmúlt foglalkozások közül, melyek manapság nem lennének életképesek. Arra viszont már kevésbé gondolunk, hogy napjainkban is léteznek olyan szakmák, amelyek néhány évtized múlva olyan avíttá és elfeledetté válnak, mint az előbb említett foglalkozási elődök. Megnézzük, hogy milyen „kihalófélben” lévő munkatípusokról lehet szó?

A népszerű akril – Megéri-e ebből készült termékeket vásárolni?

Az akril népszerűségét leginkább költséghatékonyságának, könnyen megmunkálhatóságának, sokoldalú felhasználhatóságának köszönheti. Az anyag ezen tulajdonságait figyelembe véve nem meglepő, hogy egyre több területen – a munkahelyi irodáktól a lakóingatlanokig – tartanak igényt a használatára. Könnyen tisztítható, sérülés esetén pasztával egyszerűen javítható felületének köszönhetően az otthonokban is gyorsan közkedveltté vált. Milyen egyéb ismérveivel nyerheti el a tetszésünket?

Főzés nélküli frissítő levesek – Ha beüt a forró szezon

A téli időszakban a melengető ételek, míg a nyári hőségben leginkább a hűsítő jellegű változatok fogyasztását részesítjük előnyben. Számos levestípussal még a főzéssel járó időt is megspórolhatjuk. Ilyenek a nyers zöldség- és gyümölcsfélékből, valamint fűszernövényekből készített hideg vagy hűtve tálalt levesek. Népszerűségüket alacsony kalóriatartalmuknak és gazdag tápanyagértéküknek köszönhetik, melyek fogyasztásában még a fogyókúrázók is örömüket lelhetik.