2015.05.30. 08:30:47 11944 331

Amit ne hagyj ki idén se: variációk tojásos nokedlire
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha a forma nem is mindig tökéletes, az íze mindig szuper. A tojásos galuskával, tisztességes nevén nokedlivel mellényúlni nagyon nem lehet. Pláne, így tavasz végén! Pláne, ha van hozzá friss, cukros-ecetes lével leöntött saláta. Az étel nagyszerűsége egyszerűségében rejlik, de néha nem árt megbolondítani.

Hagyományos tojásos galuska - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hagyományos tojásos galuska

Nokedlit készíteni a világ egyik legegyszerűbb dolga, a kezdők is bátran nekiállhatnak. Na jó, a formája néha nem úgy sikerül, ahogy az a nagykönyvben meg van írva, de gyakorlat teszi a mestert. Amikor kijön az igazán jó idő, van alkalom a gyakorlásra bőven, hiszen a tojásos változata ilyenkor biztos szerepel a heti menüsoron.

Ha kicsit változtatnál a hagyományos tojás+galuska felálláson, ajánljuk figyelmedbe a következő recepteket.

Ha „csak” a tésztát bolondítanád meg

Feldobnád a tányérra kerülő tésztát, de csak a színeken változtatnál? Keverj még összeállításkor hozzá apróra vágott petrezselymet, esetleg spenótot, ha zöld színű galuskát szeretnél. Vagy adj hozzá némi paradicsompürét, hogy piros színben pompázhasson a nokedlid!

Ha a tojásos nokedlit képzelnéd el másként, mondjuk…

… káposztával

Kell hozzá:

  • kb. fél kg nokedli

  • 20 dkg savanyú káposzta

  • 1 vöröshagyma

  • 4 db tojás

  • Só, bors, ételízesítő

  • Olívaolaj

Az apróra vágott hagymát olajon pirítsd meg, majd a felaprított káposztát dobd rá, forgasd át és nagyjából 5 percig fonnyaszd. Közben borssal ízesítheted. Erre mehet a nokedli, majd a felvert tojás, melyet előtte ételízesítővel „bolondítottunk meg”. Kis lángon süsd össze, és azonnal tálald!

Forrás: mindmegette.hu

… mindenféle földi jóval

Szerezz be hozzá:

  • nokedli (amennyi megmaradt; étvágy szerinti mennyiség)

  • tojás (a tészta mennyiségéhez passzolva)

  • császárszalonna (mennyisége a galuska mennyisége szerint)

  • tejszín (mennyisége a tészta mennyisége szerint)

  • ízlés szerint kapor, só

A tojást verd fel a tejszínnel. A szalonnát pirítsd meg, majd rakd félre. A zsírja maradjon a serpenyőben! Ebben forgasd meg a nokedlit, öntsd rá a tojást és szórd meg a pirított szalonnával és a kaporral!

Forrás: mindmegette.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...