2021.09.03. 09:09:02 7398 244

Anyák vagyunk, mindent megoldunk! - Így vagy úgy...
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Teljesen mindegy, hogy dolgozó vagy háztartásbeli, kendős vagy babakocsis, szoptatós vagy tápszerezős, kisbabát vagy kiskamaszt nevelő anya vagy, egy a lényeg: az anyaság egészen biztos, hogy téged is megtanított valamire. Még pedig arra, hogy mindent meg lehet oldani. Valahogy... :D

Dacos gyerek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Dacos gyerek

Olyan elképesztő helyzetekbe kevesen keverednek bele, mint az anyák..., de ezeknek köszönhetően a problémamegoldó képességük is elképesztő!

Hisztik a nagy semmiért

Olyan hajmeresztő dolgokkal még soha életemben nem találkoztam még, mint, amiért a két-három éves gyerekek képesek hisztizni...

Már csak fél keksz van a zacskóban, egész nincs. Nem megfelelő színű a pohár, a kanál, a tányér. Eltörött a tejszelet, a banán, a túrórudi. Ősszel a hosszú gatyáért az első hűvösebb napon, tavasszal a rövid nadrágért a legelső meleg napon. Rosszul van a zokni a lábujjnál, felpúposodik a kabát cipzárja, amikor leül... Az én kisfiamnak még saját szava is volt rá: Pampa a kabát, és már üvöltött is torkaszakadtából.... :D

És ez csak néhány abszurd dolog a RENGETEGBŐL, amiért képes volt hisztizni a pici fiam. Majd nyugtasd meg azt a gyereket, aki még nem érti az összefüggéseket, a magyarázatokat, csak azt látja, hogy pampa a kabát, és ő nem tehet ellene semmit, én pedig nem értem meg, hogy ez a világ legnagyobb problémája a számára. Komolyan nem tudom, hogyan éltük túl ezt az időszakot.

"Nem akajom"

Nagy pofon minden szülőnek, amikor az addig bájos, babusgatni való kis bébije egyszer csak belép a dackorszakba, és úgy dönt, hogy ő most alanyi jogon nem akar dolgokat. És nem is csinálja meg, még a fejét is elfordítja, és laza kézmozdulattal ellöki, ami nem kell neki, majd összefonja a kis karjait. A legjobb, amikor a védőnőnél kellene produkálni, képeket felismerni, mérlegre ráállni, fülhallgatót felvenni... Valljuk be őszintén: egyszerűbb a védőnőt meggyőzni, hogy ne kelljen, mint a kis makrancos Katát rávenni az együttműködésre... De hát valahogy ezt is megoldjuk. A mantra, amit mondogathatsz magadnak: ez is elmúlik, és a kamaszkor rosszabb lesz... :D

Napi 200 kérdés és válasz

A híres miért korszak... Még az altatás is a feje tetejére állt, mert egyszerűen képtelen volt kikapcsolni a kis agya. Folyamatosan kérdezett, még mese és éneklés közben is. Nem lehetett végig énekelni egy altatódalt, mert minden szóra rákérdezett.

Kedvencem: “... ide is oda is bekukkant egy szóra” - énekli anya. 2,5 éves fiú: milyen bogár az a szóra? :D Itt adtam fel az altatódal éneklést, és tértünk át a zenehallgatásra a sötétben. De valahogy ezt is megoldottuk.

Hónaljig kakis kölök

Bocsánat, hogy elmerészkedek eme kevésbé gusztusos témáig, de a sírva röhögős pelenkázások szerintem minden szülő életében megvannak... A kisbabák ugyanis olyan elemi erővel képesek kilőni a kakit, hogy elemelkedik még a nadrág dereka is, hangos rataták kíséretében. Nem egyszer a kezemben hallgattam, tapintottam és szagoltam végig az élményt, csak hogy teljes érzékszervi kényeztetésben legyen részem.... Majd jön a meglepetés a pelusban... - gondoljuk, de ...őőő... hol van az anyag??? Ja, hogy a háta közepétől egészen tarkóig?! Na, erre azért nem számítottunk. :D Volt olyan apuka ismerős, aki levágta ollóval a body-t a gyerekről. Hiába, az apák problémamegoldó képessége is fejlődik.

Aztán jött a vírus...

Mindezek eltörpülnek azon problémák mellett, mellyel szülők tízezreinek kellett szembenéznie a karanténok ideje alatt. Otthoni munka és tanulás, non-stop összezárt család... Le a kalappal mindenki előtt, aki az elmúlt másfél évet gyerekkel, gyerekekkel csinálta végig, és még ép elmével rendelkezik... Komolyan jár a taps. Hősök vagytok mind.

Azt hiszem a végtelenségig tudnám folytatni milyen nem várt, abszurd helyzetekbe kerültünk a gyerekekkel mi is, pedig még csak 4 és féléves a legidősebb, s a java még előttünk van. No, de kaland az élet, nem igaz!

Az anyák, no, és persze az apukák, továbbra is mindent túl fognak élni, és meg fognak oldani. ;)

Szerző: kábé

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...