2015.05.02. 18:00:00 10960 316

Az 5 legrosszabb főzési szokás, amivel azonnal fel kell hagynod
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kezdőként rengeteg baklövést elkövetünk a konyhában - én például rendszeresen elnagyoltam a mennyiségeket. Időbe telik, míg az emberlánya kitapasztalja, miből mennyi kell, mihez mennyi idő szükséges, és hogy nem kell mindennek úgy lenni, ahogy az a nagy (szakács)könyvben meg van írva.

Főzési előkészületek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Főzési előkészületek

Végzetes hibát követsz el a konyhában, ha…

… nincs terved

Gondold ki előre, mit szeretnél készíteni és nagyjából lődd be a folyamatokat, mi következik mi után. Ha több ételt szeretnél elkészíteni, igyekezz párhuzamosan megfőzni őket, hogy nehogy úgy járj, hogy az egyik még készül, a másik pedig már jéghideg.

… életlen késeket használsz

Mindig szánj időt arra, hogy megélezd a késeidet! Néhányszor egy évben mindegyik eszköz essen át egy élezési tortúrán, de ellenőrizd őket használat előtt is!

… ha fukarkodsz a sóval

Tésztafőzéskor a vízhez szükség van sóra-ne méricskéld, csak bátran szórd a vízbe. Ha kicsit megborult volna a sótartó, ne aggódj: a tészta csupán 12 %-át veszi fel a vízhez adott sónak.

… nem figyelted, hova teszed a tejes dolgokat

Eddig Te is a hűtőajtó rekeszeiben tároltad a joghurtot, vajat, tejet? Rosszul tetted, ugyanis ez a hűtő legmelegebb része, az itt tárolt, melegre érzékenyebb dolgok könnyebben megromlanak. Keress inkább helyet nekik a belső polcokon.

… rosszul bánsz a teflonnal

Ha használsz úgynevezett „főző/olaj sprayt”, tartsd jó távol a teflon bevonatú serpenyődtől. Ha rákerül, nehezen vagy egyáltalán nem tudod eltávolítani róla. Jobb, ha az éles eszközökkel, durva súrolókkal is elkerülöd a teflont. Ezek megbontják ezt az anyagot és nincs többé tapadásmentes felület.

Forrás:goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egy tányérnyi nyári könnyedség – citromos-cukkinis tészta, ahogy itthon szeretjük

Van az az érzés, amikor az ember valami egyszerűre, de mégis különlegesre vágyik – olyan ételre, ami nem nyom el, hanem felfrissít. Nálunk ez a citromos-cukkinis tészta lett a nyári kedvenc. Nincs benne semmi túlgondolt: friss cukkini, egy kis citromhéj, fokhagyma és jóféle olívaolaj – mégis minden falatban ott van a nyugalom és az ízek harmóniája. Olyan fogás, amit jól esik mezítláb elkészíteni egy kicsit túlmelegedett konyhában, miközben már nyitva az ablak, és hallani a tücsköket.

Probiotikus reggeli a belek egészségéért

Egy egészséges bélflóra fenntartásához a fermentált ételek rendszeres fogyasztása elengedhetetlen. Valamint az is fontos, hogy lehetőség szerint a napot is ilyenekkel indítsuk. Ez a könnyen elkészíthető, krémes chiapuding élőflórás kefirrel készül, ami természetes probiotikumként támogatja az emésztést és az immunrendszert is.

Itt a nyár, dekorálj! – Tippek, a nyárias hangulatú dekorációkhoz

A nyár nemcsak a szabadtéri programokról és pihenésről szól, hanem arról is, hogy otthonunkat friss, üde hangulattal töltsük meg. Ilyenkor könnyedén becsempészhetjük a természetet a lakásba vagy a kertbe néhány kreatív DIY dekorációval. A legjobb benne, hogy nem kell hozzá nagy költségvetés – elég egy kis kézügyesség, néhány újrahasznosított alapanyag, és máris kész az egyedi nyári hangulat.