Az 5 legrosszabb főzési szokás, amivel azonnal fel kell hagynod
Kezdőként rengeteg baklövést elkövetünk a konyhában - én például rendszeresen elnagyoltam a mennyiségeket. Időbe telik, míg az emberlánya kitapasztalja, miből mennyi kell, mihez mennyi idő szükséges, és hogy nem kell mindennek úgy lenni, ahogy az a nagy (szakács)könyvben meg van írva.
Végzetes hibát követsz el a konyhában, ha…
… nincs terved
Gondold ki előre, mit szeretnél készíteni és nagyjából lődd be a folyamatokat, mi következik mi után. Ha több ételt szeretnél elkészíteni, igyekezz párhuzamosan megfőzni őket, hogy nehogy úgy járj, hogy az egyik még készül, a másik pedig már jéghideg.
… életlen késeket használsz
Mindig szánj időt arra, hogy megélezd a késeidet! Néhányszor egy évben mindegyik eszköz essen át egy élezési tortúrán, de ellenőrizd őket használat előtt is!
… ha fukarkodsz a sóval
Tésztafőzéskor a vízhez szükség van sóra-ne méricskéld, csak bátran szórd a vízbe. Ha kicsit megborult volna a sótartó, ne aggódj: a tészta csupán 12 %-át veszi fel a vízhez adott sónak.
… nem figyelted, hova teszed a tejes dolgokat
Eddig Te is a hűtőajtó rekeszeiben tároltad a joghurtot, vajat, tejet? Rosszul tetted, ugyanis ez a hűtő legmelegebb része, az itt tárolt, melegre érzékenyebb dolgok könnyebben megromlanak. Keress inkább helyet nekik a belső polcokon.
… rosszul bánsz a teflonnal
Ha használsz úgynevezett „főző/olaj sprayt”, tartsd jó távol a teflon bevonatú serpenyődtől. Ha rákerül, nehezen vagy egyáltalán nem tudod eltávolítani róla. Jobb, ha az éles eszközökkel, durva súrolókkal is elkerülöd a teflont. Ezek megbontják ezt az anyagot és nincs többé tapadásmentes felület.
Forrás:goodhousekeeping.com