2024.06.12. 12:52:41 5509 201

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár idén is számos programmal várja a látogatókat
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár idén is számos programmal, köztük kézműves foglalkozásokkal, koncertekkel, épületsétákkal, tárlatvezetésekkel, kalligráfiai workshoppal, könyv- és restaurátorműhely-bemutatókkal, valamint Kopernikusz-emlékkiállítással várja az érdeklődőket június 22-én, a Múzeumok éjszakáján.

Kalligráfia Fotó:123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kalligráfia Fotó:123rf.hu

A könyvkötő műhely és a kalligráfiai workshop foglalkozásai 15 órakor kezdődnek, az esti programsorozat pedig 18 órakor nyílik meg az ELTE "Eötvös" Művészeti Együttes vonósnégyesének koncertjével.

A rendezvény során lesznek épületbejárások is, az angol és magyar nyelven vezetett túrákon a látogatók megismerkedhetnek a könyvtárpalota és a Perczel-glóbusz történetével, betekinthetnek az intézmény műemlékraktárába és a könyvtári kulisszák mögé.

A könyvtár restaurátorainak vezetésével a papíröntés és a könyvfűzés technikájából is ízelítőt kaphatnak a látogatók, emellett megismerkedhetnek a könyvfertőtlenítés folyamatával és a régi könyvkötészeti eljárásokkal is. A könyvtár műemlékraktárában megnyílik az Aki kimozdította a Földet a helyéről című Kopernikusz-emlékkiállítás.

Az éjszakai barangolást 20:30 órakor a Sabbathsong Klezmer Band koncertje színesíti. Az eseményen látogatható lesz az Eötvös-kiállítás is, amelyen Eötvös Loránd életéről és munkásságáról gazdagodhatnak ismeretekkel a látogatók. A részletes program az intézmény honlapján és a Múzeumok éjszakája hivatalos oldalán érhető el.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...