2020.02.13. 16:38:31 9816 296

Az év első felében születtél? Így spórolj a csillagjegyed szerint!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mindenkinek megvannak a maga tartalékolási (és pénz szórási) módszerei és számos szempont alapján lehet csoportosítani szokásainkat. Gondoltál már rá, hogy talán éppen a csillagjegyed határozza meg, hogy milyen módon teszel félre vagy tartalékolsz-e egyáltalán? Vagy talán pont a takarékosságot viszed túlzásba? Így spórolj pénzt a csillagjegyed szerint!

Csillagjegyek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csillagjegyek

Számos módszer beválhat a spórolás terén. Míg az egyik embernek egy módszer tökéletes beválik, a másiknál csak kevés eredménnyel járó kínlódás lesz és van olyan is, akinél hosszútávon valahogy sosem jön össze. Lehet, hogy épp a csillagjegyed szerinti módszer lesz a testhezálló?

Bak – Született bankár

A Bak jegyben született pénzügyi szakembereknek igazán nincs is szüksége erre a cikkre, ha csak nem azért, hogy toleránsabban fogadhassák a körülöttük élők élvezeti költekezését. A Bakok megveszik, ami kell, de nem szívesen költenek önmaguk kényeztetésére és ezt a körülöttük élőknél sem nézik jó szemmel. Rendezetten, kontrolláltan kezeli pénzügyeit, amiért minden elismerésünk.

Vízöntő – Nem csak a vizet önti lelkesen

Erős hajlamot mutat a nagylelkűségre, akár úgy is, ha a végén nem marad semmi. Segíteni persze jó, de ha egy kicsit visszafogjuk az idegeneknek, felelőtlenül és meggondolatlanul kiadott pénzeket, komoly summára tehetünk szert. Az álmodozás, az adni jó elvre alapuló idilli világnézet sajnos kevés lesz a nyaralásra vagy lakásfelújításra, vagy egy új autóra!

Halak – „Ez csak pénz”, de akkor is!

Értjük, hogy túl sok fontosabb hal úszik az élet vizében, minthogy folyton a pénzen aggódj. De kedves Halak, a pénzzel azért mégis kell törődni egy kicsit! Találj egy célt, egy motivációt (például utazás?), amiért érdemes vigyáznod az egyenleged állására és máris több marad hó végén a számlán!

Kos – „A pénzt el kell költeni, semmi másra nem jó”

Kedves Kos, jó hírünk van, a csillagjegyed a hibás, amiért fejjel mész a kasszának. Az impulzusvásárlás ellen téged nem véd az immunrendszer vagy a józan ész. Ha valami kell, azt megveszed. Akkor is, ha annyira azért mégsem kell. Nyugodtan várj egy napot, mielőtt tényleg megvennéd a kiszemelt holmit. Ha aludtál rá egyet, utána néztél a lehetőségeknek, másnap hideg fejjel, reálisabb színben tűnik majd fel a vásárlás. A hirtelen ötlettől vezérelt költekezésed hátránya, hogy nem nézed egy terméket hol érdemes megvásárolni, megveszed az első útba eső helyen. Ha kinézted, amire szükséged van, nézz utána, hol tudod olcsóbban beszerezni. Hidd el, rengeteget spórolhatsz vele!

Bika – „Drága volt, de egyszerűen nem bírtam ott hagyni!”

Stabil természete jól ellenáll mindennek. Kivéve a kísértésnek. Általában okosan, rendezetten tud spórolni, ha a luxus színvonal emellett biztosítva van. A szép és drága tárgyak azonban ellenállhatatlan kísértésbe viszik. A Bikák könnyedén megengednek maguknak olyan költségeket, ami igazából nem fér bele a keretükbe. Bizony, a drága holmik megvásárlása előtt érdemes átgondolni, hogy a hétköznapok megélhetési „luxusát” nem rombolja-e le a kiadás!

Ikrek – „Ennyi pénzből lehetetlen megélni!”

Az ikrek bármennyi pénzt el tud költeni és a végén úgy érzi, nem is vett semmit. Hó elején úgy él, mint egy király, majd a fizetés után két héttel már a küszöböt rágja vacsorára. Míg kívülről az utazások és a drága kütyük, fiatalos holmik látszanak, a háttérben sokszor megélhetési gondok ütik fel a fejüket. Kedves Ikrek, minden egyes vásárlás előtt érdemes a kötelező havi költségeket elintézned, neked már az is spórolás!

Folytatjuk!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...