2019.11.03. 17:59:04 8376 265

Az irodai dolgozók 90 százaléka nem bírja az egyterű irodát
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az irodai dolgozók 90 százalékának nem jön be a nyitott terű iroda, csak 10 százalékuk gondolja úgy, hogy vannak előnyei - derült ki abból az októberi felmérésből, amelyet a november 20-i Big Office Day szervezői készítettek csaknem 1000 válaszadó megkérdezésével.

Open office - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Open office

A kérdéssort a legkülönbözőbb hátterű és méretű cégek hazai munkavállalói - köztük számos közép- és felsővezető - töltötték ki.

A felmérés szerint elfogadhatóbbnak tartják azt, amikor a dolgozóknak nincs saját fix asztaluk, ez a válaszadók csaknem egyharmada szerint megszokható, 24 százalékuk pedig hatékony megoldásnak tartja abban az esetben, ha a munkavállalók az otthonról történő munkavégzés miatt nem járnak be minden nap.

A megkérdezettek egyharmada heti plusz egy nap otthoni munkavégzésért 5 százalékot, míg 15 százalékuk akár 10 százalékot is engedne a fizetéséből. A válaszadók csaknem 20 százaléka nem is menne olyan céghez dolgozni, ahol nincs lehetőség otthoni munkavégzésre.

A megkérdezettek több mint fele, 53 százaléka mondana le egy jobb főnökért keresetének egy részéről, 10 százalékuk fizetésének akár több mint 15 százalékát is feláldozná.

A kisállatbarát irodák esetében az ellenzők vannak többségben, 57 százalék gondolja úgy, hogy a kedvenceknek nem az irodában van a helyük.

Ma már a magyar piacon is több olyan szoftver érhető el, amely képes mérni a munkavállalók hatékonyságát. A többség tolakodónak érzi az ilyen fokú ellenőrzést, míg a válaszadók 30 százaléka úgy gondolja, hogy akár jó célra is használhatók ezek az eszközök.

A válaszadók 90 százalékának fontos, hogy a cég, amelynél dolgozik, alkalmazzon környezetbarát megoldásokat.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Meddig? Hogyan? Az Airbnb bizonytalan (?) jövője

Az utóbbi évtizedben virágkorát éli a lakások rövidtávú bérbeadása, hétköznapi nevén az Airbnb. Még az elmúlt évek járványa is csak átmenetileg tudta csökkenteni a szerepét a nagyvárosok ingatlan piacain. A rövidtávú bérletnek vannak előnyei és hátrányai is, amely miatt fontos (lenne), hogy a lakások kiadásához megfelelő jogi szabályozás is társuljon. Hol tart most ez a szabályozás, és mi várható? - A kérdésekben a Jog365 szakértője segít eligazodni.

Csak még ezt…! Szabadulj meg az időfalóktól!

Sokakat örömmel és megelégedettséggel tölt el az a tudat, hogy a nap folyamán sikerült minden fontosabb teendőt kipipálni az aktuális bakancslistáról. Az időfalók vagy időrablók, ókori görög nevükön a kronofágok, olyan dolgokat vagy személyeket jelölnek, amik vagy akik képletesen szólva felfalják mások értékes idejét, és desszert gyanánt még a termelékenységet is elmajszolják. Főbb jellemvonásaik között tetten érhetjük a figyelem elvonását, ami gyakran a „csak még ezt…” kijelentésben ölthet formát; a tétlen életmódot; az üres kommunikációt; a céltalanul sodródást; a tervezési problémákat; a halogatást; a multitaskingot.

Ez a három csillagjegy hajlamos leginkább az önszabotázsra

Asztrológia. Sokak szerint tudomány, mások szerint művészet, ám vannak olyanok is, akik leginkább életfilozófiaként tekintenek erre. Manapság legtöbben az önismereti és önfejlesztési folyamatokban hasznosítják az itt megszerzett tudást, melynek segítségével rálelhetnek személyes értékeikre, illetve jobban összhangba kerülhetnek a valódi önmagukkal.