2020.12.30. 17:11:09 8723 200

Az isteni pezsgős zsúrtorta receptje
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bár a szilveszter nem a tortázásról szól, de ezzel a csodás külsejű és ízletes édességgel garantál a szilveszter éjszakai pezsgés, legalábbis az ízlelőbimbóinknak biztosan.

Friss pezsgő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Friss pezsgő

Zsúrtorta

Hozzávalók

5 db tojás
5 evőkanál finomliszt
5 evőkanál cukor
1 csipet só
1 teáskanál sütőpor
1 tasak puncs pudingpor
2,5 dl pezsgő
2,5 dl gyümölcslé (kedvedre választhatsz)
2 evőkanál barna cukor
200 ml habtejszín
1 csomag habfixáló

Elkészítése

Válaszd szét a tojássárgáját a fehérjétől. A fehérjét csipet só hozzáadásával verd fel annyira keményre, hogyha felfordítod a tálat ne essen ki belőle. A sárgáját pedig keverd jó habosra a cukorral, majd ehhez a habos tojáshoz add hozzá a lisztet és a sütőport. Amikor ezt csomómentesre kikeverted, adagonként keverd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét is.

A tésztát oszd szét kétfelé, mert külön-külön kell majd megsütni őket. Ehhez a mennyiséghez használhatsz egy 18 centiméteres tortaformát. Előmelegített sütőben 180 fokon süsd meg a tortalapokat. Körülbelül 20 perc alatt készre sül, viszont fontos, hogy legalább az első 15 percben ne nyitogasd a sütő ajtaját, nehogy összeessen a tészta. Végül tűpróbával ellenőrizd, hogy ne maradjon nyers a tészta. Ezután kapcsold le a sütőd és hagyd benne a megsült tortalapokat résnyire pedig nyisd rá a sütő ajtaját.

Amíg hűlnek a tortalapjaink, addig elkezdhetjük a pezsgős krémünket. Ehhez szükségünk lesz a pudingporra, a cukorra, a gyümölcslére és a pezsgőre. Ezeket főzzük meg egybe, amíg egy igazán krémes állagot nem kapunk. A gyümölcslé és pezsgő arányai lényegében ránk van bízva, de ne feledjük, ha sok pezsgőt használunk erős alkohol íze lehet a süteményünknek.

A teljesen kihűlt lapokat vegyük elő és a sütőformát is. Az első lapot helyezzük a forma aljára és ennek tetejére rétegezünk egy adagot a pezsgős krémünkből, majd erre a második tortalap és újra egy réteg a krémből. Amint ezzel megvagyunk tegyük be a hűtőbe legalább egy órára, hogy megdermedjen a pezsgős puding.

A tejszínhabot a habfixálóval verjük keményre és a megdermedt tortánkat vonjuk be vele. Kedvünkre díszíthetjük bármivel, ám, ha robbanócukorkákkal szórjuk be a tejszínhab nedvességétől már szeletelés közben elkezd pattogni, így a figyelem azonnali középpontjába kerül ez az isteni pezsgős zsúrtorta.

forrás: nosalty.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...