2015.02.04. 17:54:14 13736 157

Baconös receptek – nem lehet megunni őket
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy egyszerű grillcsirkét is fel lehet dobni vele a képen látható módon, és igazán karakteressé változtatja a zöldséges valamint a húsételeket is. Igaz, nem diétás étrendbe való, de ha egyébként egészséges étkezel, akkor néha belefér egy-egy baconös fogás is a repertoárba. A vendégek sem fognak tiltakozni ellene. Főleg, ha ilyen finom ételek készülnek belőle!

Sült csirke baconnel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sült csirke baconnel

„Kedvenc” rakott csirkemell

Nálunk ez a recept a legnagyobb kedvenc.

  • 250 g bacon
  • 1 kg csirkemell
  • 30 dkg trappista sajt
  • Só, bors

Egy jénaiba lefektetjük a bacon szeleteket úgy, hogy a végén rá tudjuk hajtani őket a csirkemellekre. Lereszeljük a sajtot, sózzuk és borsozzuk a vékony szeletekre vágott csirkemellet, majd egy sort lerakunk a jénai aljába.

Rászórunk egy adag sajtot majd még egy sor csirkemell következik, és még egy sor sajt. Így rétegezzük őket, amíg el nem fogy a csirkemell, a tetejére kerüljön bőven sajt. A végén vissza hajtogatjuk a baconszeleteket, amellyel szépen beborítjuk a csirkemellet. Ha maradt még bacon azt a tetejére tesszük. 200 fokos sütőben 40-45 percig lefedve sütjük, majd 10-15 percig pirítjuk. Hidegen is nagyon finom, akkor még jobban szelhető. Zöldségköret, rizs és burgonya is illik hozzá.

Rakott karfiol bacon bundában

Hozzávalók:

  • 1 kisebb karfiol
  • 2 db erőleveskocka

Fasírt hozzávalói:

  • 50 dkg darált hús
  • 1 szelet szikkadt kenyér
  • 1 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • szerecsendió

  • 20 dkg bacon a külső réteg beborításához

Köret hozzávalói:

  • 50 dkg krumpli
  • kakukkfű

Az egész karfiolt a leveskockával és sóval ízesített vízben főzzük félpuhára. Ezután óvatosan emeljük ki a vízből, majd alaposan csepegtessük le, és tegyük félre, hogy kihűljön.

A szikkadt kenyeret áztassuk be tejbe, majd amikor már jól megszívta magát, alaposan nyomkodjuk ki.

A darált húst tegyük bele egy tálba, majd adjuk hozzá a kinyomkodott kenyeret, az apróra összevágott vöröshagymát, nyomjuk bele a fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk és fűszerezzük. Ezután alaposan keverjük össze. Végül adjuk hozzá az egész tojást, és jól dolgozzuk össze a masszát.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük el rajta kör alakban a felszeletelt bacont. Ezután helyezzük a bacon közepére a kihűlt, egész karfiolt, majd lapogassuk rá a fasírtot úgy, hogy mindenhol befedje. Ezután borítsuk be a kimaradt baconnel.

A krumplit vékonyan szeleteljük fel, majd ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg kakukkfűvel. Ezután helyezzük a tepsiben lévő becsomagolt karfiol köré, és locsoljuk meg 1-2 evőkanál olajjal, majd alufóliával fedjük le a tepsi tetejét.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk 45-50 percig. Ezután vegyük le a fóliát, majd vegyük magasabbra a hőfokot, és süssük szép pirosra. (lehet a karfiol enged egy kevéske levet ezt kanállal szedjük ki sütés előtt)

A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit hűlni mielőtt felszeletelnénk.

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a bundás karfiolt, majd a sült krumplival kínáljuk.

Fűszeres krémmel töltött tojás

Hozzávalók:

  • 8 db főtt tojás
  • 1-2 db újhagyma
  • 1 tk dijoni magos mustár
  • őrölt bors
  • csipet chili
  • 4 szelet bacon

A baconszeleteket helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsire, majd a sütőben süssük szép pirosra, ropogósra. Ezután hűtsük ki egészen, majd csipkedjük apró darabokra.

A tojásokat főzzük keményre, majd vágjuk félbe, és óvatosan emeljük ki a sárgáját, hogy a fehérje ne sérüljön meg.

A tojássárgákat ezután villával törjük össze, majd adjuk hozzá az apróra vágott újhagymát, a mustár, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd keverjük alaposan össze.

Ezután keverjük a tojássárgás masszához a bacont is.

Végül kanalazzuk vissza a tojásfehérjébe a baconös-fűszeres masszát, majd szórjuk meg egy csipet chilivel, és díszítsük petrezselyemzölddel.

Receptek: gizi-receptjei.blogspot.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...